Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pēc Francijas atklātā tenisa čempionāta Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā pakāpies uz 59. vietu.

Jau vēstīts, ka Gulbis "French Open" turnīrā iekļuva ceturtajā kārtā, kurā diezgan pārliecinoši piekāpās Beļģijas tenisistam Dāvidam Gofēnam. Tomēr nopelnītie ranga punkti viņam ļāva par 21 pozīciju uzlabot savu vieta pasaules rangā.

No citiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis ierindojas 472. pozīcijā, kas ir divu vietu kāpums, Mārtiņš Podžus ieņem 622. vietu, savukārt Jānis Podžus atrodas 1150. pozīcijā. Vēl no latviešiem ATP rangā atrodams Artūrs Lazdiņš (1352. vieta) un Mikus Losbergs (1747. vieta).

Tikmēr Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā no Latvijas sportistēm labākā ir Jeļena Ostapenko, kura pēc trīs pozīciju krituma ierindojas 39. vietā. Anastasija Sevastova ieņem 82. vietu, kas ir piecu pozīciju kāpums. Vēl Diāna Marcinkeviča ieņem 405. vietu.

ATP ranga TOP 3 izmaiņas nav notikušas – pārliecinošs līderis ir Novāks Džokovičs, kuram seko Endijs Marejs un Rodžers Federers. Uz ceturto vietu pakāpies Rafaels Nadals, kurš apsteidzis Stenu Vavrinku, bet Kei Nišikori saglabājis sesto vietu. Uz astoto pozīciju pakāpies Dominiks Tīms, kuram tas ir astoņu vietu kāpums, bet labāko rangā vēl atrodas Tomašs Berdihs, Milošs Raoničs un Rišārs Gaskē.

WTA ranga galvgalī joprojām ir Serēna Viljamsa, bet Garbīne Mugurusa pēc triumfa "French Open" pakāpusies uz otro vietu. Trešajā pozīcijā tagad ir Agņeška Radvanska, bet labāko pieciniekā vēl atrodama Angelika Kerbere un Simona Halepa. Nākamajās pozīcijās ierindojas Viktorija Azarenka, Roberta Viči, Belinda Beniča, Venusa Viljamsa un Tīmea Bačinski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!