Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis otrdien cieta neveiksmi Prostejovas "Challenger" vienspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Pašlaik ATP rangā 160.vietā esošais Gulbis ar rezultātu 3-6, 3-6 atzina moldāva Radu Albota pārākumu, kurš vienspēļu rangā atrodas 97.vietā.

Tā bija abu tenisistu pirmā tikšanās reize.

Pēc izstāšanās pirmajā kārtā Gulbis nesaņēma ranga punktus, tomēr ieguva honorāru 1320 eiro apmērā.

Pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Francijas atklātajā čempionātā, otrajā kārtā ar rezultātu 2-6, 6-3, 4-6, 3-6 piekāpjoties itālim Mateo Beretīni.

Gulbis "French Open" pamatturnīrā spēlēja jau 12.gadu pēc kārtas. Pamatsacensības Latvijas vīru pirmā rakete sasniedza pārvarot trīs kvalifikācijas kārtas, par ko nopelnīja 25 ATP ranga punktus. Savukārt, sasniedzot otro kārtu pamatturnīrā, viņš tika pie 70 punktiem, kas ļaus veikt nelielu kāpumu rangā.

Pirms četriem gadiem Gulbis aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta pusfinālam, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu un iekļūstot pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja lejupslīde, kas lielā mērā saistīta ar traumām.

Vēl šī gada sākumā 29 gadus vecais Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Tenisists cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!