Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis sestdien Francijā izcīnīja uzvaru Po "Challenger" turnīra pusfinālā un sasniedza savu šīs sezonas pirmo finālu.

Gulbis, kurš pasaules rangā ieņem 220.vietu, pusfinālā ar 6-3, 6-7 (4:7), 6-1 uzvarēja Krievijas tenisistu Teimurazu Gabašvili, kurš rangā atrodams 277.pozīcijā.

Gulbis pirmajā setā nepieciešamo pārsvaru ieguva sestajā geimā, kad ar otro mēģinājumu atņēma pretiniekam servi, panākdams 4-2. Atlikušajās izspēlēs abi sportisti nosargāja savas serves, Gulbim izcīnot panākumu ar 6-3. Otrajā setā tenisisti iesaistījās garākās izspēlēs, nevienam no tenisistiem nespējot atņemt pretiniekam servi, kā rezultātā bija jāaizvada "taibreiks". Gulbim devītajā geimā bija viena "breika" iespēja, taču Krievijas sportists pēc garākas izspēles prata nosargāt savu servi. "Taibreikā" Gulbis zaudēja piecas serves, kamēr pretiniekam spēja atņemt tikai trīs - 6-7 (4:7).

Noslēdzošā seta pirmajā geimā Gulbis prata atspēlēt četras "breikbumbas" un nosargāja servi, bet jau nākamajā izspēlē visai ātri panāca 2-0. Gulbis vēlreiz pretiniekam servi atņēma sestajā geimā un drīz vien servēja par uzvaru mačā, izcīnīdams panākumu ar rezultātu 6-3, 6-7 (4:7), 6-1.

Par fināla sasniegšanu Gulbis nopelnīja 60 ATP ranga punktus, kas noteikti ļaus pakāpties par dažām pozīcijām.

Finālā Gulbis tiksies ar čeha Jirži Veselija (ATP 71.) un poļa Jerži Janoviča (ATP 1039.) mača uzvarētāju.

Gulbis pēdējo reizi kāda turnīra finālā spēlēja 2018.gada oktobrī, kad Stokholmas ATP "World Tour 250" sacensībās finālā piekāpās grieķim Stefanam Cicipam.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Gulbis ar 6-2, 6-3 pārspēja titulētā zviedru tenisista Bjērna Borga 16 gadus veco dēlu Lēo, kurš turnīrā piedalījās ar rīkotāju speciālo ielūgumu un pret Gulbi aizvadīja savu otro spēli profesionālajā tenisā.

Otrajā spēlē Latvijas pirmā rakete ar 7-6 (9:7), 7-6 (7:1) pieveica turnīra otro numuru slovāku Norbertu Gombošu, kurš rangā ir 103.vietā, bet nākamajā mačā ar 6-1, 6-7 (3:7), 6-4 uzvarēja viņa tautieti Aleksu Molčanu, kurš rangā ir 301.vietā.

Ceturtdaļfinālā viņš ar rezultātu 6-7 (2:7), 6-4, 6-2 pārspēja mājinieku Kentēnu Alisu, kurš pasaules rangā ir 193.vietā un turnīrā bija izlikts ar 12.numuru.

Gulbim šis ir pēdējais turnīrs pirms nākamajā nedēļā Lielupē gaidāmā Deivisa kausa dueļa.

Iepriekšējā turnīrā, Delribīčas "ATP World Tour 250" sacensībās, Gulbis pārvarēja kvalifikāciju, bet apstājās pamatturnīra pirmajā kārtā.

Gulbis šo sezonu iesāka samērā labi, jo Numea "Challenger" turnīrā pēc seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim bija Austrālijā, kur "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras, bet pamatturnīrā viņš apstājās trešajā kārtā, piekāpjoties tobrīd ranga desmitajam numuram Gaēlam Monfisam no Francijas.

Nākamais turnīrs Gulbim beidzās jau pēc pirmās spēles, Indijā piedzīvojot neveiksmi Punes "ATP World Tour 250" sacensību kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!