Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim sestdien neizdevās gūt uzvaru Monreālas "Masters" sērijas turnīra ievadā, kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpjoties austrālietim Bernardam Tomičam.

Pusotru stundu ilgā cīņā Gulbis zaudēja austrālietim ar 6-7 (4:7), 2-6. Par zaudējumu Monreālas turnīrā Gulbis nenopelnīja ATP ranga ieskaites punktus, tomēr tas daudz neietekmēs viņa vietu pasaules rangā.

Gulbis pirmajā setā neizmantja sešas breikbumbas, bet otrajā setā kortā jau pārliecinoši labāks bija Tomičs. Gulbim bija iespēja lauzt pretinieka serves geimu pirmā seta trešajā geimā, bet tā netika izmantota. 11. geimā Gulbis neizmantoja vēl piecas iespējas lauzt pretinieka servi, bet vēlāk "tie break" izspēlē jau sākumā zaudēja savas serves izspēli un turpinājumā nespēja atspēlēties.

Otrajā setā Gulbis divreiz nenosargāja savu servi, piekāpjoties visā mačā divu setu cīņā.

Tagad Gulbis dosies uz Sinsinati, kur pēc nedēļas sāksies vēl viens "Masters" sērijas turnīrs. Arī šajā viņš piedalīsies kvalifikācijā, bet augusta beigās viņam caur atlases sacensībām būs jācenšas iekļūt sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra - "US Open" - pamatsacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!