Foto: F64
Latvijas izlases tenisisti nedēļas nogalē gaidāmajām Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas spēlēm ir paspējuši pienācīgi sagatavoties, piektdien notikušajā preses konferencē uzsvēra Latvijas valstsvienības kapteinis Deniss Pavlovs.

Jau sestdien Latvijas tenisisti Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtas duelī stāsies pretī Izraēlas izlasei, un Latvijas valstsvienības kapteinis Pavlovs izcēla, ka Latvijas komandai nedēļas laikā ir izdevies sagatavoties gaidāmajām spēlēm.

"Mūsu komanda ir gatava, un esam aizvadījuši labu treniņu nedēļu, lai sagatavotos Deivisa kausa mačiem. Visi ir gatavi parādīt savu labāko spēli," teica Latvijas izlases kapteinis.

Sestdien pirmajās divās vienspēlēs Kārlis Ozoliņš (ATP rangā dalīta 1215.) tiksies ar Edanu Lešemu (359.), bet Ernests Gulbis (289.) mērosies spēkiem ar Danielu Cukermanu (367.). Pavlovs atklāj, ka tenisistu izvēle vienspēlēm nav bijusi viegla.

"Tā ir grūta izvēle, kad ir divi ļoti līdzīga līmeņa spēlētāji," norādīja Pavlovs. "Tā kā Roberts [Štrombahs] pēc slimības tikai vakar sāka trenēties intensīvāk, būtu labi, ja viņam būtu vēl papildu diena sagatavoties, lai varētu doties laukumā svētdien."

Savukārt svētdien pirmais mačs būs dubultspēle, kurā paredzēts, ka Gulbis kopā ar Štrombahu spēkosies ar Saharu Simonu/Išai Olielu. Pavlovs nenoliedza arī iespēju, ka kortā dubultspēlē varētu doties arī Miķelis Lībietis, jo gala lēmums tiks pieņemts pēc sestdien aizvadītajiem mačiem.

Savukārt Gulbis, lai gan iepriekš nav spēlējis pret nevienu no Izraēlas izlasē iekļautajiem tenisistiem, sagaida nedēļas nogalē sīvu cīņu.

"Redzēju, kā viņi arī trenējas," stāstīja Gulbis. "Neesmu iepazinis viņus tūres laikā, jo iepriekš viņi bija zemākās vietās. Tagad esmu arī līdzīgā reitinga pozīcijā, taču tāpat nav izdevies satikties. Šobrīd līmenis, jo īpaši "Challenger" turnīros, ir ļoti augsts, un spēlētāji, varbūt ne ilglaicīgi, bet kādā noteiktā dienā, piemēram, Deivisa kausā var uzvarēt jebkuru pretinieku."

Latvijas pirmajai raketei vīriešu tenisā šis būs pēdējais turnīrs izlases rindās, un pats tenisists neslēpa, ka pirms gaidāmajām spēlēm ir neliels satraukums.

"Lēnā garā sāku uztraukties," atklāja Gulbis. "Pirmajās dienās tam nebija laika, jo sākumā bija daudz darāmā tieši organizatoriskajās lietās. Domāju, ka rīt no rīta būs interesanta sajūta. Gribēju spēlēt otro maču, lai pierastu pie atmosfēras. Izloze mani apmierina, un būšu pilnībā gatavs."

Latvijas izlases sastāvā iekļauts Gulbis (ATP 289.), Štrombahs (486.), Kārlis Ozoliņš (dalīta 1215.), Miķelis Lībietis un Daniels Tens. Komandas kapteinis ir Deniss Pavlovs.

Izraēlas komandā pieteikti Edans Lešems (ATP 359.), Daniels Cukermans (367.), Išai Oliels (476.), Sahars Simons (661.) un Orels Kimhi (720.).

Septembrī Latvijas tenisisti Lielupē Pasaules otrās grupas duelī ar 3-2 uzvarēja Dominikānas Republiku. Tikmēr Izraēla pirmās grupas duelī ar 1-3 atzina Čehijas pārākumu.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!