Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirms Vimbldonas čempionāta sākuma, zaudējis divas pozīcijas un ieņem 87.vietu.

Gulbja kontā šobrīd ir 596 ranga punkti.

Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā Gulbis spēkosies ar spēcīgo čehu tenisistu Tomašu Berdihu, kurš rangā saglabājis septīto vietu, bet turnīrā izlikts ar sesto numuru.

Gatavojoties šim turnīram, Gulbis šonedēļ piedalījās Anglijā notikušajā paraugturnīrā ''The Boodles'', kur ar 7-6, 6-7, 4:10 zaudēja spānim Fernando Verdasko.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška zaudējis sešas vieta un atkāpies uz 379.pozīciju, Deniss Pavlovs pakāpies par deviņām pozīcijām uz 618.vietu, bet Mārtiņš Podžus, kurš šonedēļ nopelnīja savu otro ranga punktu karjerā, bet oficiāli pie tā tiks nākamajā publicētajā sarakstā, pašlaik ar vienu punktu ieņem 1788.pozīciju.

Ranga pirmajā desmitniekā notikusi viena izmaiņa.

Pirmo vietu saglabājis serbs Novāks Džokovičs, bet otrajā pozīcijā atrodas spānis Rafaels Nadals, kuram seko šveicietis Rodžers Federers. Savukārt ceturtajā pozīcijā joprojām atrodas skots Endijs Marejs.

Uz piekto vietu pakāpies spānis Davids Ferrers, kurš apsteidzis francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, bet septītais joprojām ir Berdihs.

Astoto vietu joprojām ieņem Serbijas tenisists Janko Tipsarevičs, devīto vietu saglabājis argentīnietis Huans Martins del Potro, bet desmitajā vietā ir amerikānis Džons Isners.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Pavlovs, kurš atkāpies par trim pozīcijām un pašlaik ieņem 278.vietu, bet Juška zaudējis trīs vietas un atrodas 301.pozīcijā.

No pārējiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis dubultspēļu rangā ieņem 1226.pozīciju, dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži dala 1338.vietu, bet Artūrs Kazijevs atrodas 1456.pozīcijā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!