Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules tenisa ranga sarakstā zaudējis vienu pozīciju un ieņem 40.vietu.

Gulbis pirmdien pēcpusdienā uzsāks sezonas otro "Grand Slam" turnīru – "French Open". Pirmajā kārtā latvieša pretinieks ir brazīlietis Rožeriu Dutra Silva, kurš šonedēļ rangā saglabājis 94.pozīciju.

No pārējiem ATP rangā esošajiem Latvijas sportistiem aizvadītajā nedēļā Andis Juška saglabājis 434. vietu, Mārtiņš Podžus pakāpies par 18 pozīcijām un ieņem 766.vietu, Deniss Pavlovs zaudējis trīs pozīcijas (1123.), Miķelis Lībietis saglabājis 1431.vietu, Krišjānis Stabiņš pēc vienas pozīcijas krituma ir 1440. vietā. Vēl Oskars Vaskis ir 1598. vietā, Arkādijs Slobodkins – 1805.vietā, bet Jānis Podžus - 1918.vietā.

Ranga līderpozīcijā ir Novāks Džokovičs, kuram seko Endijs Marejs un Rodžers Federers. Ceturtajā vietā ir Rafaels Nadals, piektais - Davids Ferers, sestais – Tomašs Berdihs, bet labāko desmitnieku noslēdz Huans Martins del Potro, Žo-Vilfrīds Tsonga, Rišārs Gaskē un Staņislass Vavrinka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!