Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, uzsākot gada trešo "Grand Slam" turnīru, kas risinās Vimbldonā, jaunākajā ATP vienspēļu rangā saglabājis desmito vietu.

Gulbis labāko desmitniekā iekļuva pēc sekmīgā starta Francijas atklātajā čempionātā, kurā aizkļuva līdz pusfinālam. Pēc tam, uzsākot zālāja sezonu, Gulbis jau pirmajā mačā zaudēja Londonas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, bet pagājušajā nedēļā piedalījās "Boodles Challenge" paraugturnīrā Londonā, kurā pieveica Milošu Raoniču un Fabio Fonjīni. Šie abi mači gan netika skaitīti oficiālā ieskaitē.

Cīņa par vietu labāko desmitniekā Gulbim gan ir sīva, jo viņš tikai par 35 punktiem apsteidz amerikāni Džonu Isneru un Kei Nišikori no Japānas.

Jau pirmdien Gulbis aizvadīs Vimbldonas turnīra pirmās kārtas maču, kurā ar 12.numuru izliktais latvietis tiksies ar vadošo Igaunijas tenisistu Jirgenu Zopu, kurš pašlaik ATP rangā ieņem vien 272.vietu.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis saglabājis astoto vietu un ir viens no pretendentiem dalībai sezonas noslēguma turnīrā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā vēl par sešām vietām atkāpies Andis Juška, kurš nu ieņem 673.vietu, bet cīņu par valsts trešās raketes godu turpina Miķelis Lībietis un Mārtiņš Podžus, kuri apmainījušies vietām un atrodami attiecīgi 721. un 722.pozīcijā. Savukārt Jānis Podžus pakāpies par 19 pozīcijām un ieņem 865.vietu.

Vēl Deivids Jukša rangā ieņem 1459.vietu, Mārcis Garuts atrodams 1510.pozīcijā, bet nesen vienspēļu rangā debitējušais Artūrs Lazdiņš tagad ir 2150.vietā.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs, savukārt trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Stanislass Vavrinka no Šveices.

Ceturto vietu joprojām ieņem 17 "Grand Slam" titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers, kuram seko brits Endijs Marejs. Sestais joprojām ir čehs Tomāšs Berdihs, kuram pa pēdām min spānis Davids Ferrers, kamēr astoto pozīciju ieņem argentīnietis Huans Martins del Potro. Devītajā vietā atrodas kanādietis Milošs Raoničs, kurš par vairāk nekā 500 punktiem apsteidz Gulbi.

Pagājušajā nedēļā Hertogenbošas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā triumfēja Roverto Bautista Aguts no Spānijas, tiekot pie sava pirmā titula karjerā, bet "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās Īstbornā otro gadu pēc kārtas nepārspēts palika spānis Felisiano Lopess. Šonedēļ rangā Bautista Aguts pakāpies par piecām vietām uz 23.pozīciju, kas ir viņa karjeras rekords, bet Lopess zaudējis vienu vietu un nu atrodams 26.pozīcijā.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš zaudējis četras pozīcijas un atrodams 444.vietu, savukārt valsts otrais dubultspēļu numurs ir Lībietis, kurš zaudējis sešas pozīcijas un nu ieņem 816.vietu.

Juška pašlaik ieņem 968.vietu, M.Podžus meklējams 986.pozīcijā, J.Podžus atrodams 1096.pozīcijā, Vaskis ir 1140.vietā, Jukša ieņem 1388.pozīciju, bet Krišjānis Stabiņš un Lazdiņš atrodas attiecīgi 1617. un 1702.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!