Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas pirms Vimbldonas turnīra sākuma publicēts svētdien, saglabājis 61. pozīciju.

Ja Gulbis sezonas pirmo pusi iesāka neveiksmīgi, kopš maija sākumā notikušā Romas turnīra viņš guvis deviņas uzvaras 13 mačos, tieša četri no tiem bijuši kvalifikācijas sacensību ietvaros. Pirms tam latvietis bija zaudējis sešos mačos pēc kārtas.

Pagājušajā nedēļā viņš turnīros nepiedalījās, bet pirmdien jau devīto reizi savā karjerā sāks dalību Vimbldonas pamatsacensībās, pirmajā kārtā spēkojoties ar amerikāni Džeku Soku, kurš jaunākajā ATP rangā saglabājis 26. vietu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Miķelis Lībietis šonedēļ ATP rangā saglabājis 465. pozīciju, kas ir viņa karjeras rekords. Savukārt Mārtiņš Podžus piedzīvojis kritumu uzreiz par 142 vietām un tagad ir 757. pozīcijā, bet viņa dvīņubrālis Jānis nokritis par 90 vietām uz 1216. pozīciju.

Vēl Artūrs Lazdiņš ir 1328. vietā, kamēr Mikus Losbergs – 1707. pozīcijā.

Ļoti pārliecinošs pasaules ranga līderis ir serbs Novāks Džokovičs, kurš guvis gandrīz divreiz vairāk punktu nekā tuvākais sekotājs Endijs Marejs no Lielbritānijas. Nesen Francijas atklātā čempionāta finālmačā Džokovičs uzveica tieši Mareju.

Pasaules ranga trešo vietu ieņem leģendārais šveicietis Federers, kurš pēdējā laikā cīnās ar traumām un nepiedalījās arī Francijas atklātajā čempionātā, kamēr ceturto vietu ieņem spānis Rafaels Nadals, kurš savukārt veselības problēmu dēļ nepiedalīsies drīzumā gaidāmajā Vimbldonas čempionātā.

Piektais ir Francijas atklātā čempionāta eksčempions Stans Vavrinka no Šveices, kamēr viņam seko japānis Kei Nišikori un Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs. Astotais ir austrietis Dominiks Tīms, devītais seko čehs Tomāšs Berdihs, bet pirmo desmitnieku noslēdz Rišārs Gaskē no Francijas.

Aizvadītajā nedēļā risinājās tikai viens ATP turnīrs – 250 punktu sacensībās Notingemā par čempionu kļuva amerikānis Stīvs Džonsons, kurš finālā ar 7-6 (7:5), 7-5 uzvarēja Pavlo Kuevasu no Urugvajas. Jaunākajā rangā Džonsons pakāpies par deviņām pozīcijām uz 29. vietu.

ATP dubultspēļu rangā valsts pirmā rakete ir Lībietis, kurš pakāpies par 15. pozīcijām uz karjeras rekordaugsto 362. vietu. Dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodas attiecīgi 899. un 905. vietā, bet Lazdiņš ir 1172. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!