Foto: F64

Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Jeļena Ostapenko uzzinājuši savus pretiniekus prestižajā Indianvelsas turnīrā, bet Anastasijas Sevastovas pretiniece kļūs zināma ceturtdien.

Gulbis pasaules rangā šobrīd ieņem 79. vietu, bet Indianvelsas turnīra izlozē viņam uzsmaidīja veiksme un sev pretiniekos pirmajā kārtā viņš ieguva kādu no kvalifikāciju pārvarējušajiem tenisistiem. Trešdien kļuva zināms, ka Gulbja pretinieks būs austrālietis Alekss Bolts, kurš pasaules rangā atrodas 125. vietā. Abi tenisisti līdz šim savā starpā nav tikušies.

Tikmēr sieviešu sacensībās Sevastovai un Ostapenko – kā izliktajām tenisistēm – pirmā kārta ir brīva. Otrajā kārtā Ostapenko (izlikta ar 22. numuru) tiksies ar ķīnieti Šuai Džanu (pasaules ranga 40. vieta), kura pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-4 pieveica Viktoriju Kužmovu no Slovākijas.

Ostapenko un Džanas ceļi augstākā līmeņa turnīros krustojušies vienu reizi - Romas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā pērn ar 6-2, 7-5 uzvarēja Ostapenko.

Sevastovai, kura izlikta ar 11. numuru, savu pretinieci uzzinās ceturtdien. Otrajā kārtā liepājniece tiksies ar austrālieti Samantu Stosuru (WTA ranga 78. vieta) vai "wild card" ielūgumu saņēmušo amerikānieti Medisonu Brenglu (96. vieta). Sevastova uzvarējusi Brenglu vienīgajā savstarpējā spēlē (2008. gadā Itālijā), bet sešās cīņās ar Stosuru liepājniece guvusi četras uzvaras, turklāt trīs panākumi ir pēc kārtas.

Pagājušajā gadā Indianvelsā sekmīgāk startēja Sevastova, sasniedzot astotdaļfinālu un tiekot pie 120 ranga ieskaites punktiem. Ostapenko tika līdz trešajai kārtai, iegūstot 65 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!