Foto: EPA/Scanpix/LETA

Tenisists Ernests Gulbis nokritis uz 78. vietu pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā, bet Latvijas sportistes Anastasija Sevastova (11.) un Jeļena Ostapenko (22.) savas pozīcijas Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā nav zaudējušas.

Gulbis pagājušās nedēļas trešdienā piedzīvoja zaudējumu Marseļas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā pirmās kārtas spēlē francūzim Igo Umbēram, kuram tā bija ceturtā uzvara ATP turnīros. Tādējādi latvietim nesanāca aizstāvēt savu godu, kā šī turnīra 2014. gada čempionam.

Otrs rangā atrodamais Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus zaudējis trīs vietas un ieņem dalīto 615. pozīciju.

Neveiksmes aizvadītajā nedēļā piedzīvoja arī Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko, kuras nepārvarēja Dubaijas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmo kārtu. Latvijas pirmā rakete Sevastova piekāpās Suvejai Sje, kas viņai gan nav liedzis saglabāt 11. vietu WTA rangā, kamēr Ostapenko saglabājusi 22. vietu, neskatoties uz zaudējumu spēlē, kurā viņai problēmas sagādāja muguras sāpes.

Savukārt Diāna Marcinkeviča veikusi trīs vietu kāpienu un tagad ieņem 272. vietu pasaulē, bet Daniela Vismane joprojām atrodas 648. pozīcijā.

Gan ATP, gan WTA rangā līderi diži nav mainījušies vietām. Naomi Osaka joprojām ieņem pirmo vietu starp dāmām, bet Petra Kvitova ielekusi trijniekā, apdzenot Slounu Stīvensu. Kungiem labāko trijnieks palicis nemainīgs - Novāks Džokovičs, Rafaels Nadāls un Aleksandrs Zverevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!