Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien pārvarēja Romas "Masters" sērijas turnīra pirmo kārtu.

Pirmās kārtas mačā Gulbis ar rezultātu 6-2, 7-6 (8:6) stundu un 38 minūšu ilgā cīņā pārspēja Somijas tenisistu Jarko Nieminenu, kurš ATP rangā ir 41.pozīcijā. Atgādinām, ka Gulbis rangā ir 46.vietā.

Maču Gulbis iesāka ļoti pārliecinoši, izceļoties ar teicamām servēm. Pirmo geimu viņš uzvarēja "sausā", tomēr ar nezaudētu punktu geimā atbildēja arī Nieminens. Arī nākamajās izspēlēs abi sportisti veiksmīgi darbojās pie savām servēm, tomēr nedaudz pārliecinošāk kortā izskatījās latvietis. Sestajā geimā Gulbis ieguva divas breikbumbas, un Nieminena servi viņš lauza ar pirmo piegājienu, piespiežot viņu kļūdīties. Pēc tam Gulbis vairākas reizes kļūdījās, tomēr prata atgūties un izvirzīties vadībā ar 5-2. Pirmo setu latvietis noslēdza ar vēl vienu pārliecinošu breiku.

Otrā seta sākumā ritēja saspringta cīņa, un somam bija vairākas iespējas lauzt latvieša servi, tomēr Gulbis prata uzlabot savu sniegumu un nezaudēt punktu. Otrajā geimā Gulbis ieguva breikbumbu, bet Nieminens to ātri atspēlēja. Nākamajās izspēlēs latvietis pārliecinoši darbojās pie savas serves, un tikai paša kļūdu dēļ nepacīnījās par vēl vienu breiku. Septītajā geimā iespēja lauzt servi bija Somijas tenisistam, taču atkal Gulbis prata atspēlēties un nosargāt punktu.

Pēc desmit geimiem otrajā setā rezultāts bija neizšķirts 5-5, bet nākamajā Gublis uzvarēja "sausajā". Nieminenam arī izdevās sesto reizi veiksmīgi nospēlēt pie savas serves un sekoja taibreiks. Taibreikā Gulbis ātri izvirzījās vadībā ar 3:0, bet tad abi sportisti apmainījās punktu guvumiem (4:1). Latvijas tenisistam izdevās noturēt trīs punktu pārsvaru, līdz viņš ieguva trīs mačbumbas. (6:3).

Nieminens nākamajās divās epizodēs nospēlēja veiksmīgi, bet tad Gulbis pieļāva dubultkļūdu un rezultāts kļuva 6:6. Pēc tam Gulbis servējot atspēlēja punktu, bet tad garā un sarežģītā izspēlē izrāva uzvaru.

Abiem tenisistiem šī bija trešā tikšanās šosezon. Februārī Marseļas turnīra pirmās kārtas mačā Gulbis bija pārāks ar 6-3, 6-2, bet aprīlī Minhenes turnīrā latvietis uzvarēja ar 6-4, 6-2.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Gulbim otrajā kārtā būs jāspēkojas ar Janko Tipsareviča un Viktora Troicka pāra uzvarētāju, tomēr Tipsarevičs slimības dēļ dalību no sacensībām atsauca. Līdz ar to pamatturnīrā iekļauts kvalifikācijas "laimīgais zaudētājs" Rosols un viņš ar Troicki cīnīsies par iespēju tikties ar Gulbi.

Atgādinām, ka Gulbis turnīru sāka no kvalifikācijas, kurā ar 6-1, 7-6 (8:6) pieveica rumāni Adrianu Unguru, bet otrajā cīņā ar 6-3, 6-2 uzvarēja Džanluku Naso no Itālijas.

Par kvalifikācijas un pamatsacensību pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 70 ATP ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!