Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā jaunākajā ATP pasaules rangā vienspēlēs saglabājis13.vietu, kurā arī noslēgs gadu, kamēr pārējie rangā esošie Latvijas tenisisti piedzīvojuši kritumus.

Gulbis rangā zemāk par 13.pozīciju nav atradies kopš maija beigām, bet jūnijā spēja ielauzties TOP10.

Tikmēr no pārējiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus pēc 54 vietu krituma atrodas 637.pozīcijā, bet Jānis Podžus zaudējis 16.vietas, ieņemot 781.pozīciju. Aktīvā sportista gaitas noslēgušais Andis Juška ir 917.vietā, kas salīdzinot ar pagājušo nedēļu ir trīs pozīciju zaudējums, bet Artūrs Lazdiņš ierindojas 2118.vietu, zaudējot deviņas pozīcijas.

Pēc ATP sezonas noslēguma turnīra ranga vadošajās pozīcijās izmaiņas nav notikušas. Līderis ir Novāks Džokovičs, bet otrais ir Rodžers Federers no Šveices, kurš apsteidz spāni Rafaelu Nadalu. Stans Vavrinka no Šveices ir ceturtais, bet viņam seko Kei Nišikori no Japānas. Sesto pozīciju ieņem brits Endijs Marejs, bet čehs Tomāšs Berdihs ir septītais. Milošs Raoničs no Kanādas ieņem astoto vietu, horvāts Marins Čiličs ir devītais, bet pirmo desmitnieku noslēdz spānis Davids Ferrers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!