Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules ranga jaunākajā sarakstā saglabā 55.vietu, lai gan izlaida Maiami "Masters Series" turnīru.

Atgādinām, ka Gulbis pēc uzvaras Delrejbīčas turnīrā un veiksmīgā snieguma Indianvelsas "Masters Series" nolēma nepiedalīties Maiami sacensībās un atgriezās Eiropā, lai gatavotos spēlēšanai māla seguma kortos. Pasaules rangā Gulbis gan zaudēja 10 punktus, taču tas neietekmēja viņa pozīciju jaunākajā sarakstā.

Vēl no Latvijas tenisistiem pasaules rangā Andis Juška ieņem 391.vietu, Mārtiņš Podžus – 920.vietu, Deniss Pavlovs – 1012.vietu, Miķelis Lībietis – 1402.vietu, Krišjānis Stabiņš – 1413.vietu, Oskars Vaskis – 1574.vietu, bet Arkādijs Slobodkins – 1775.vietu.

Pēc Maiami "Masters Series" turnīra, kura finālā svētdien Endijs Marejs atspēlēja mačbumbu un ar 2-6, 6-4, 7-6 (7:1) pieveica Davidu Ferreru, notikušas nelielas izmaiņas pasaules ranga labāko desmitniekā. Līderis joprojām ir Novāks Džokovičs, bet uz otro vietu, apsteidzot Rodžeru Federeru, pakāpies Marejs. Tikmēr ceturtajā vietā izvirzījies Ferrers, kurš apsteidza savu tautieti Rafaelu Nadalu. Tālākajā pozīcijās atrodas Tomašs Berdihs, Huans Martins del Potro, Žo Vilfrīds Tsonga, bet labāko desmitnieku noslēdz Rišārs Gaskē un Janko Tipsarevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!