Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien sensacionāli nepārvarēja pirmo kārtu Romas "Challenger" līmeņa turnīrā, kurā bija izlikts ar pirmo numuru.

Gulbis pirmās kārtas spēlē ar 4-6, 2-6 piekāpās vācietim Simonam Grēlam, kurš pasaules rangā ieņem 206.vietu. Gulbis šobrīd pasaules rangā atrodas 84.vietā.

Latvijas tenisistam tā bija pirmā spēle grunts seguma kortos šogad. Gulbis vairākus gadus nebija spēlējis "Challenger" līmeņa turnīros, un Romā cerēja aizvadīt vairākus mačus, lai labāk sagatavotos Francijas atklātajam čempionātam.

Gulbis šogad ATP turnīros deviņās spēlēs ir guvis tikai divas uzvaras. Vēl Gulbja kontā ir trīs uzvaras četros mačos Deivisa kausa izcīņā Latvijas izlases rindās.

Ar zaudējumu Romā Gulbis vēl vairāk sarežģīja sev tikšanu uz Londonas olimpiskajām spēlēm, jo par dalību turnīrā Romā nenopelnīja nevienu ieskaites punktu un rangā ievērojami nepakāpsies. Olimpiskajā tenisa turnīrā piedalās ATP ranga 56 labākie sportisti, bet vienu valsti var pārstāvēt līdz četriem tenisistiem. Olimpiskā turnīra dalībnieku saraksts tiks veidots pēc Francijas atklātā tenisa čempionāta, kas noslēgsies 10.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!