Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien, 21. janvārī, ar teicamu sniegumu pārvarēja sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - pamatturnīra pirmo kārtu.

Gulbis pirmās kārtas mačā trīs stundu un 35 minūšu ilgā cīņā ar 7-5, 4-6, 7-6 (7:4), 6-4 uzvarēja Kanādas tenisistu Fēliksu Ožjē-Aljasimu, kurš bija izlikts ar 20. numuru. Tādējādi Gulbis Melburnā izcīnījis jau ceturto uzvaru pēc kārtas, jo pirms tam ar trīs panākumiem viņš pārvarēja kvalifikāciju. Par atlases sacensību uzvarēšanu viņš nopelnīja jau 25 ieskaites punktus, tagad tiem klāt nāks vēl 45 punkti par pirmās kārtas pārvarēšanu, bet punktu krājumu viņš var papildināt ar sekmīgu turpinājumu "Australian Open". Jau tagad zināms, ka pēc "Australian Open" Gulbis no 256. vietas pakāpsies vismaz uz 201. vietu.

Pirmajā setā Gulbis pec zaudēta serves geima nonāca grūtā situācijā (4-5), bet uzreiz lauza pretinieka servi, tad uzvarēja savas serves geimu un ar breiku uzvarēja pirmo setu. Otrajā setā Gulbis nonāca līdzīgā situācijā, bet tad neizmantoja trīskāršo breikbumbu un zaudēja otro setu ar 4-6.

Trešā seta liktenis tika izšķirts "tie break" izspēlē, kurā Gulbis jau sākumā izvirzījās vadībā ar mazo "breiku". Vadību Gulbis neatdeva un uzvarēja šo 13. geimu ar 7:4. Savukārt ceturtajā setā Gulbis lauza pretinieka servi piektajā geimā, un pārsvaru vairs neatdeva, smagā cīņā gūstot virsroku pār 19 gadus veco kanādieti.

Tagad nākamajā kārtā Gulbis tiksies ar slovēni Aljažu Bedeni (ATP ranga 55. numurs), kurš pirmajā kārtā gandrīz četru stundu ilgā cīņā piecos setos ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-7 (5:7), 6-2, 6-2 uzvarēja mājinieku Džeimsu Dakvortu (ATP ranga 94. numurs). Gulbja un Bedenes spēle notiks ceturtdien.

Ziņots, ka uzvaru "Australian Open" pirmajā spēlē otrdien izcīnīja Jeļena Ostapenko, bet pirmo kārtu nespēja pārvarēt liepājniece Anastasija Sevastova.

Portāls "Delfi" otrdienas, 21. janvāra rītā piedāvāja visu trīs Latvijas tenisistu - Gulbja, Anastasijas Sevastovas un Jeļenas Ostapenko - spēļu teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!