Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sestdien iekļuva ASV notiekošajā Delrejbīčas ATP sērijas turnīra finālā.

Pusfināla cīņā Gulbis ar rezultātu 6-3, 4-6, 7-6 (7:2) pieveica turnīrā ar otro numuru izlikto vācieti Tomiju Hāsu, kurš rangā ir 19.pozīcijā.  Gulbim, kurš ATP pasaules rangā ieņem 109.vietu, šis bija septītais panākums pēc kārtas, jo turnīru viņš uzsāka no kvalifikācijas.

Līdz ar to Gulbis iekļuvis savā trešajā ATP sērijas turnīra finālā.

Šajā mačā abiem tenisistiem bija jācīnās ar spēcīgu vēju, un pirmajos geimos abi sportisti guva punktus pie savām servēm, bet kortā pārliecinošāk izskatījās Gulbis. Piektajā geimā latvietis ieguva divus breika punktus, un ar pirmo piegājienu lauza pretinieka servi. Turpinājumā abi sportisti apmainījās ar gūtiem punktiem, bet astotajā geimā Gulbim bija divas setbumbas, no kurām viņš izmantoja pirmo, svinot uzvaru setā ar 6-3.

Pēc līdzīga otrā seta sākuma, Hāss trešajā geimā izmantoja Gulbja kļūdas un guva breiku. Vācietis bija atguvis pārliecību, un nākamajās izspēlēs servējot pārliecinoši apspēlēja latvieti, bet uzņemot neizmantoja divas breika bumbas (3-2). Septītajā geimā Hāss vēlreiz lauza pretinieka servi, bet nākamajā izspēlē Gulbis vienu breiku atguva. Latvietim tomēr neizdevās atspēlēties un otrajā setā viņš zaudēja ar 4-6.

Trešo setu Gulbis iesāka ar skaistām izspēlēm, tomēr spēles gaitu tas neietekmēja, pirmajos sešos geimos sportistiem gūstot punktus pie savām servēm. Brīdi vēlāk Hāss sāka zaudēt savaldīšanos un vairākas reizes pret zemi meta raketi. Astotajā geimā vācietis ieguva divas breika bumbas, kuras Gulbis atspēlēja. Nākamo izspēli pārliecinoši uzvarēja Hāss, bet, servējot Gulbim, vācietis neizmantoja trīs iespējas lauzt latvieša servi. Gulbis nodemonstrēja augstu meistarību kritiskā situācijā. Savukārt Hāss pēdējā geimā nosargāja savu servi, un uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā.

Taibreiku Gulbis iesāka veiksmīgāk, labi izmantojot saīsinātos sitienus. Nākamjās epizodēs Hāss pieļāva kļūdas un latvietim izdevās vēlreiz lauzt Hāsa servi, panākot 5:2 savā labā. Nākamajā izspēlē Gulbis ieguva četras mačbumbas, un izmantoja pirmo no tām, izcīnot uzvaru.

Finālā Gulbim būs jātiekas vai nu ar turnīra galveno favorītu Džonu Isneru no ASV vai ar francūzi Eduāru Rožē-Vaselinu.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Gulbis otrdien ar 6-1, 6-4 uzvarēja amerikāni Džeimsu Bleiku, otrajā kārtā ar 6-4, 4-6, 7-6 (7:4) fantastiskā cīņā uzvarēja turnīra trešo raketi Semu Kveriju no ASV, bet ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-4 apspēlēja spāni Danielu Munjosu de la Navu.

Par kvalifikācijas pārvarēšanu un iekļūšanu finālā Gulbis ir ieguvis 162 ranga punktus. Delrejbīčas turnīrs Gulbim ir viens no ērtākajiem līdzšinējā karjerā. 2010.gadā viņš šeit izcīnīja pirmo ATP turnīru titulu, bet pērn aizcīnījās arī līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!