Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Vācijas pilsētā Štutgartē notiekošā ATP sērijas turnīra otrās kārtas mačā.

Gulbis otrās kārtas cīņā ar rezultātu 0-6, 6-3, 4-6 zaudēja turnīra galvenajam favorītam, mājiniekam Tomijam Hāsam.

Gulbis cīņu iesāka ļoti neveiksmīgi, un jau pirmajā geimā pie viņa serves Hāsam bija trīs breikbumbas. Tās latvietim atspēlēt neizdevās un jau pirmajās izspēlēs tika zaudēta sava serve. Otrajā geimā Gulbis nonāca iedzinējos ar 15:40, bet tad divas reizes labi nospēlēja, panākot "vienādi". Tomēr pieredzējušais vācietis bija veiksmīgāks un panāca 2-0. Nākamajā geimā atkal bija līdzīga cīņa, pie 40:40 Latvijas tenisists izsita "autā", bet tad Hāss teicami nospēlēja sarežģītā epizodē, latvietim nokļūstot iedzinējos ar 0-3. Pēcāk pie savas serves Vācijas sportists nospēlēja pārliecinoši, un arī piektajā geimā viņš neļāva Gulbim tik pie punkta. Pirmo setu latvietis tā arī zaudēja "sausā".

Otro setu Gulbis iesāka apņēmīgi, tomēr paša kļūdu dēļ Hāsam bija izredzes kārtējo reizi nobreikot latvieti. Pie geima rezultāta 40:40 Gulbis divas reizes bija precīzs, gūstot pirmo punktu mačā. Savukārt vācietis pie savas serves joprojām darbojās pārliecinoši (1-1). Trešo geimu otrajā setā Gulbis uzvarēja "sausā", bet nākamajā izspēlē pie Hāsa serves viņš ieguva dubulto breikbumbu (40:15). Vācietim izdevās izlīdzināt, un smagā cīņā arī nosargāt savu servi, bet nākamajās epizodēs sportisti apmainījās ar punktu guvumiem (3-3). Gulbim pārliecinoši izdevās nospēlēt arī septītajā geimā, bet pēc tam viņš izcīnīja divas breikbumbas, un Hāsa servi lauza ar pirmo piegājienu. Pēc neveiksmīga pirmā seta, latvietis bija atguvies un izlīdzināja mača rezultātu.

Izšķirošā seta pirmajos geimos abi tenisisti veiksmīgi darbojās pie savām servēm, bet piektajā geimā Hāsam ar grūtībām izdevās izvairīties no nokļūšanas iedzinējos. Turpinājumā cīņas gaita nemainījās, rezultātam turoties neizšķirtam (4-4). Hāss pārliecinoši uzvarēja savu servi devītajā geimā, bet nākamajās izspēlēs viņš ieguva divas mačbumbas, un ar pirmo piegājienu izcīnīja uzvaru mačā. Gulbim Štutgartes turnīrs bija noslēdzies.

Gulbis šobrīd ATP rangā ieņem 36.vietu, bet 35 gadus vecais Hāss, kurš sacensībās izlikts ar pirmo numuru, atrodas 11.pozīcijā, kas kādreizējam ATP ranga vicelīderim ir augstākā kopš 2008.gada janvāra.

Gulbim Hāss ir ļoti pazīstams tenisists. Abi iepriekš savā starpā tikušies piecas reizes, turklāt šis būs jau ceturtais mačs šogad. Tā 2009.gada Madrides "Masters 1000" sērijas turnīrā Hāss uzvarēja ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5,pagājušā gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā pārāks ar 3-6, 4-6, 6-4, 7-5, 6-3 bija latvietis,  bet šīgada marta sākumā Delribīčas "ATP World Tour 250" turnīrā Gulbis vācieti ceļā uz uzvaru sacensībās pārspēja pusfinālā, būdams pārāks ar 6-3, 4-6, 7-6 (7:2).

Divus mēnešus vēlāk Hāss triumfēja Minhenes "ATP World Tour 250" turnīrā, kur otrajā kārtā ar 6-4, 6-7 (3:7), 6-1 pieveica arī Gulbi, bet abu iepriekšējā cīņa norisinājās pirms nepilna mēneša,  kad Halles "ATP World Tour 250" sērijas  turnīra otrās kārtas mačā pārāks ar 7-6 (7:5), 6-4 atkal bija Hāss.

Pirmajā šī turnīra kārtā Gulbis otrdien ar 4-6, 6-1, 6-2 uzvarēja spāni Marselu Granoljersu.

Par iekļūšanu turnīra otrajā kārtā Gulbis nopelnīja 20 ATP ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!