Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ASV atklātā tenisa čempionāta pirmās kārtas mačā atspēlēja divu setu deficītu un svinēja uzvaru, iekļūstot otrajā kārtā.

ASV "Grand Slam" turnīra pirmās kārtas cīņā latvietis ar rezultātu 3-6, 4-6, 6-4, 7-5, 6-3 trīs stundu un 44 minūšu garā cīņā pārspēja ar 21.numuru izlikto Tomiju Hāsu no Vācijas.

Spēli Gulbis iesāka ne pārāk veiksmīgi un ātri nonāca iedzinējos, pirmajā setā piedzīvojot zaudējumu ar 3-6. Arī otrā seta sākums latvietim nebija veiksmīgs, un Hāss izvirzījās vadībā ar 3-1, tomēr nākamajos geimos Gulbis sasparojās, panākot izlīdzinājumu 3-3. Vācietis gan prata apturēt Gulbja izrāvienu, un bija labāks arī otrajā setā (6-4).


Trešajā setā cīņa jau bija pavisam līdzīga. Tenisisti apmainījās ar precīzām izspēlēm, bet galotnē sekmīgāks bija Gulbis, kurš lauza pretinieka servi un uzvarēja setu ar 6-4. Līdzīga spēkošanās bija arī ceturtajā setā, kura izskaņā Latvijas tenisistam padevās vēl viens breiks, kas palīdzēja izlīdzināt rezultātu visā spēlē.

Izšķirošā seta pirmajos geimos abi sportisti nosargāja savas serves, bet laukumā nedaudz pārliecinošāks un svaigāks izskatījās Gulbis. Piektajā setā pie rezultāta 4-3 Gulbja labā, latvietis lauza pretinieka servi, sperot lielu soli pretī uzvarai. Pēdējā geimā pie savas serves viņš savu darbiņu paveica un iekļuva "US Open" otrajā kārtā.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar amerikāni Stīvu Džonsonu, kurš ATP rangā ir 245.pozīcijā.

Šobrīd ATP rangā Gulbis ieņem 145.vietu, bet Hāss atrodas 21.pozīcijā.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā tikušies vienu reizi, kad 2009.gada Madrides "Masters 1000" sērijas turnīra ietvaros Hāss bija pārāks ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5.

Gulbis ASV atklātajā čempionātā piedalās sesto reizi karjerā. Pagājušajā gadā viņš piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā, bet pirms tam 2009. un 2010.gadā nespēja pārvarēt jau pirmo kārtu. Savukārt 2007.gadā Gulbis iekļuva ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kas pagaidām ir viņa labākais sasniegums ASV atklātajā čempionātā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās ASV pilsētā Vinstonā-Seilemā notikušajā "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, pārvarot trīs kvalifikācijas un divas pamatsacensību kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!