Foto: F64

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ir apmierināts ar šīs sezonas sākumu un sev nostādījis mērķi atgriezties Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) tūrē, kur spēlētājiem izdzīvot ir daudz vieglāk, viņš pastāstīja preses konferencē pirms Deivisa kausa spēlēm.

Gulbis aizvadītajā nedēļā triumfēja Francijā notikušajā Po "Challenger" turnīrā, kas viņam bija pirmais tituls kops 2014. gada sezonas. Iepriekš viņš "Challenger" tūri raksturoja kā ļoti sarežģītu, jo tajā spēlētāji ir izsalkuši.

"Izsalkuši spēlētāji ir visur, ne tikai "Challenger" tūrē, bet atšķirība ir tajā, ka tur ir ļoti grūti izdzīvot. Ar nopelnīto naudu nepietiek, lai varētu eksistēt. Nevar nodrošināt treneri, fizioterapeitu un fitnesa treneri. Tu braukā viens. Arī es to daru. Ņemot vērā tās izmaksas, es nejūtos ērti ņemt treneri un fizioterapeitu. Arī pēdējā turnīrā biju viens pats. Tāpēc arī es esmu izsalcis atgriezties lielajā tūrē, lai justos labāk," atbildot uz portāla "Delfi" jautājumu, stāstīja Gulbis. "Man šis gads iesācies labi, cerams, ka tā arī turpināsies."

Gulbis bija apmierināts, ka viņam Francijā nācās aizkavēties ilgāk, jo katrs mačs ļauj uzlabot sniegumu sezonas turpinājumā. "Tas noteikti ir pluss, jo jebkura spēle dod papildus pārliecību. Manā gadījumā, ņemot vērā pagājušo gadu, man bija diezgan maz spēļu, jo bija traumas, bija nesaprašanās ar treneri," viņš turpināja.

Nedēļas nogalē Latvijas tenisa izlase Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" duelī tiksies ar Ēģiptes valstsvienību. Gulbim šī būs atgriešanās Latvijas izlases sastāvā, un viņš valstsvienību pēdējo reizi pārstāvēja 2014. gadā duelī pret Austriju. Savā karjerā Gulbis divreiz ticies ar Ēģiptes izlases līderi Mohamedu Safvatu, kurš ieņem 132. vietu pasaules rangā, abos mačos uzvarot.

"Es ļoti slikti atceros pagātnes mačus, tāpēc par pretinieku neko daudz pastāstīt nevaru. Es zinu, ka viņu vinnēju, bet neatceros rezultātu. Viņi ir labi un stabili spēlētāji, tāpēc mums būs jārāda labs sniegums," turpināja Latvijas tenisa līderis. "Vienspēlēs es sevi uzskatu par favorītu, par dubultspēli man nav ne mazākās nojausmas, kā tur būs. Dubultspēles neesmu tagad spēlējis, un nezinu, kādu sastāvu pieteiks kapteinis."

"Esmu priecīgs būt Latvijā, šeit neesmu spēlējis kādu laiku," viņš piebilda.

Bez Gulbja Latvijas izlasi pārstāvēs Mārtiņš Podžus, Roberts Štrombahs, Kārlis Ozoliņš un Artūrs Lazdiņš. Šajā sezonā Ozoliņš sevi pieteicis diezgan spilgti, "Australian Open" junioru turnīrā sasniedzot pusfinālu vienspēlēs un finālu dubultspēlēs. Aizvadītajā nedēļā Ozoliņš tika līdz finālam arī ITF turnīrā.

"Man ar Kārli sanāca trenēties arī Latvijā pirms "Australian Open". Man patīk kā viņš spēlē, bet viņam vēl ir garš ceļš ejams. Ja viņam būs labi cilvēki apkārt, kas palīdzēs pareizi trenēties un izvairīties no kļūdām, tad viņam būs nākotne," norādīja Gulbis.

Viņš arī pauda prieku, ka spēles risināsies Jūrmalā, jo viņš pēc ģimenes pieauguma vairāk laika mēģina pavadīt Latvijā. "Jūrmalā man ir ļoti ērti trenēties, jo zāle ir piecu minūšu attālumā no mājām. Tāpēc man ir prieks, ka tur notiks spēles. Korti ir ļoti labas kvalitātes, man tie ir pārāk lēni. Tie ir mīksti un lēni, kas ir labvēlīgi amatieru spēlētājiem. Varbūt man tie ir pārāk mīksti un lēni, bet tas tik un tā netraucēs rādīt labu sniegumu. Izspēles būs garas un interesantas, nebūs tikai servēšana un saņemšana," uzsvēra Gulbis.

Latvijas izlases spēles pret Ēģipti no 6. līdz 7. martam risināsies tenisa centrā "Lielupe".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!