Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc iekļūšanas Monreālas "Masters Series" turnīra ceturtdaļfinālā atzina, ka pasaules rangā tuvojas sev atbilstošajai vietai un cer iekļūt TOP 20, bet tad arī tuvu būs labāko desmitnieks, vēsta ārvalstu masu mediji.

Jau ziņojām, ka Gulbis ceturtdien Monreālas turnīra trešās kārtas mačā sensacionāli ar 6-4, 6-3 pieveica Endiju Mareju, pārtraucot skotu tenisista uzvaru sēriju. Tagad nākamajā spēlē Gulbis piektdien tiksies ar kanādieti Milošu Raoniču.

"Sākumā man nevedās spēle no gala līnijas, bet tad sāku spēlēt agresīvāk un izmantoju savas iespējas. Jūtos arvien labāk. Jūtos fiziski labāks, ātrāks, daudz pārliecinošāks par saviem sitieniem. Centos nerādīt nogurumu," teica Gulbis.

Savukārt par perspektīvām šajā turnīrā Gulbis nevēlējās runāt. "Labāk būt pieticīgākām cerībās, izbaudīt šo mirkli. Vajag justies labi, apmierinātam. Taču jāturpina spēlēt. Šajos brīžos jaunie pieļauj kļūdas. Savulaik pats pieļāvu kļūdas... Viena diena, nākamā diena, gluži kā darbā kantorī. Ja esi uzvarējis – burvīgi. Ja esi labi padarījis darbu, vari gūt labumu."

Gulbim pirmo reizi kopš 2010.gada iekļuvis kāda "Masters Series" turnīra ceturtdaļfinālā un otro reizi šogad spēlēs vispār kāda turnīra ceturtdaļfinālā. Pirms vakardienas spēles Gulbis piecas reizes bija zaudējis Marejam un ne reizi nebija uzvarējis skotu tenisistu.

"Skatījos monitoros, ka esmu zaudējis viņam piecas reizes, taču godīgi atzīšu, ka atceros pēdējo spēli Sinsinati. Tas bija smags mačs, bet tas bija 2010.gadā. Ļoti sen. Tad es biju cits cilvēks, viņš bija savādāks spēlētājs," turpināja Gulbis.

"Gadu iesāku pasaules ranga 150.vietā, spēle negāja. Taču lēnām un nepārprotami tuvojos vietai, kura man atbilst. Vēlos ielauzties TOP 20. Un tad jau viena vai divas nozīmīgas uzvaras, un esi jau labāko desmitniekā," piebilda Gulbis.

Tikmēr Marejs daudz neskuma par zaudējumu, jo viņam svarīgākais starts būs ASV atklātais tenisa čempionāts.

"Nevajag cerēt, ka visu laiku spēlēšu perfekti. Tas prasa laiku. Šodien spēlēju pret ļoti labu tenisistu, ar tādu spēlētāju, kurš tev neļauj īpaši sajust savu spēles ritmu. Tomēr šodien jau sitieni bija labāki nekā iepriekšējā spēlē," uzskata Marejs. "Mans mērķis ir sportiskās formas virsotni sasniegt "US Open". Lai to paveiktu, jābūt pārliecinātam, ka visu dari labi, bet godīgi jūtu, ka šeit es varēju nospēlēt labāk. Tagad jāturpina uzlabot sava spēle katru dienu. Ceru, ka uz "US Open" rādīšu savu labāko sniegumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!