Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien triumfēja Losandželosas ATP sērijas turnīrā. Gulbim tā ir otrā uzvara karjerā kādā no ATP sērijas turnīriem.

Losandželosas turnīra finālā Gulbis sīvā, divu stundu un 43 minūšu ilgā cīņā ar 5-7, 6-4, 6-4 pārspēja pasaules ranga devīto numuru un sacensību galveno favorītu amerikāni Mārdiju Fišu. Gulbim tā ir pirmā uzvara šajā sezonā pār kādu no ATP ranga TOP 10 spēlētājiem.


Pēc zaudēta pirmā seta Gulbis otrajā izmantoja savu vienīgo breikpunktu un uzvarēja setā ar 6-4. Izšķirošajā setā Latvijas tenisists ātri izvirzījās vadībā ar 5-1, taču Fišs uzvarēja trīs geimos pēc kārtas un varēja arī izlīdzināta rezultātu. Tomēr Gulbis izšķirošajā brīdī saņēmās un izmantoja jau savu pirmo mačbumbu, uzvarot gan spēlē, gan visā turnīrā.

Par uzvaru Losandželosas turnīrā Gulbis nopelnīja 250 ieskaites punktus un pirmdien ievērojami pakāpsies ATP pasaules ranga jaunākajā sarakstā.

Pagājušajā gadā Gulbis uzvarēja Delrejbīčas turnīrā.

Atgādinām, ka Losandželosas turnīra pirmajā kārtā Gulbis pārspēja beļģi Ksavjeru Malisu, tad pieveica amerikāni Danielu Kosakovski, ceturtdaļfinālā uzvarēja arī argentīnieti Huanu Martinu del Potro, bet pusfinālā pārspēja amerikāņu tenisistu Aleksu Bogomolovu junioru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!