Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pēc savā karjerā veiksmīgākā Vimbldonas čempionāta ATP pasaules rangā pietuvojies labāko simtniekam.

Gulbis pēc Vimbldonas čempionāta, kurā viņš pirmo reizi karjerā tika līdz ceturtajai kārtai, pasaules rangā pakāpies pa 29 pozīcijām un tagad ieņem 109. vietu. Iepriekšējo reizi labāko simtniekā Gulbis bija 2016. gada augustā, bet tad neveiksmju josla un veselības likstas lika viņam atkrist pat uz sestā simta beigām (2017. gada vasarā). Šo gadu Gulbis iesāka otrā simta beigās un trešā simta sākumā, bet pēc veiksmīgi aizvadītiem "French Open" un Vimbldonas čempionātiem ir tuvu tam, lai pēc divi gadu pārtraukuma atkal ielauztos ATP pasaules ranga TOP 100.

Vēl ATP pasaules rangā no Latvijas tenisistiem 603. vietu ieņem Mārtiņš Podžus, kuram 40 vietu kritums, Artūrs Lazdiņš atrodas dalītā 1234. vietā, Miķelis Lībietis un Krišjānis Stabiņš ieņem dalītu 1606. vietu, Roberts Grīnvalds un Jānis Podžus – dalītu 1701. vietu, bet Mārtiņš Rocēns atrodas 1889. vietā.

Pēc Vimbldonas čempionāta, kurā triumfēja Novāks Džokovičs, ATP pasaules ranga labāko četrinieks palicis nemainīgs – līderis ir Rafaels Nadals, kuram seko Rodžers Federers, Aleksandrs Zverevs un Huans Martins del Potro. Uz piekto vietu pakāpies Vimbldonas finālists Kevins Andersons, sestais ir Grigors Dimitrovs, septītais – Marins Ciličs, astotais – Džons Isners, devītais – Dominiks Tīms, bet labāko desmitniekā atgriezies Džokovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!