Foto: AFI
Latvijas vadošie tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova otrdien aizvada Vimbldonas turnīra pirmās kārtas mačus.

Abi mači ar Latvijas tenisistu līdzdalību sāksies ap plkst.19 pēc Latvijas laika.

Gulbis vīriešu vienspēļu pamatturnīra pirmajā kārtā tiksies ar krievu Dmitriju Tursunovu. Latvietis ATP vienspēļu rangā šobrīd atrodas 75.pozīcijā, bet Tursunovs ieņem 53.vietu.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies divas reizes. 2009.gada Zagrebas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā latvietis bija pārāks ar 4-6, 6-4, 6-4, bet pagājušā gada Tokijas "ATP World Tour 500" turnīra pirmajā kārtā Tursunovs uzvarēja ar 6-3, 6-4.

Tāpat Gulbis ar Tursunovu vairākkārt spēlējuši kopā dubultspēļu turnīros, un 2009.gadā viņi pat triumfēja Indianapolisas "ATP World Tour 250" turnīrā.

Gulbja un Tursunova mača uzvarētājs Vimbldonas turnīra otrajā kārtā tiksies ar austrieša Jirgena Melcera, kurš izlikts ar 11.numuru, vai kolumbieša Alehandro Faljas cīņas uzvarētāju.

Savukārt Latvijas labākā tenisiste sieviešu konkurencē, WTA ranga 54.vietas īpašniece Sevastova pirmajā kārtā spēkosies ar vācieti Sabīni Lisicki, kura WTA vienspēļu rangā šobrīd ieņem 62.pozīciju.

Abi tenisistes līdz šim kortā nav tikušās.

Šīs cīņas uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar turnīra trešo raketi ķīnieti Na Li, kas šogad triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, vai krievieti Allu Kudrjavcevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!