Foto: stock.xchng
Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova sestdien Cincinati (ASV) turnīros veiksmīgi sāka dalību kvalifikācijā un iekļuva otrajā kārtā, liecina rīkotāju informācija.

Cīņā par vietu Cincinati "Masters" kvalifikācijas otrajā kārtā Gulbis trijos setos ar 3-6, 6-1, 6-2 uzvarēja kolumbieti Alehandro Falju, savukārt Sevastova ar 6-3, 6-4 pārspēja mājinieci Eliju Vilu, kura bija saņēmusi rīkotāju īpašo uzaicinājumu.

Otrajā kārtā Gulbja pretinieks būs krievs Igors Andrejevs, turpretim Sevastova par vietu pamatturnīrā cīnīsies pret rumānieti Moniku Nikulesku.

Abu spēļu sākums paredzēts svētdien ap plkst. 20 pēc Latvijas laika.
Tenisa Profesionāļu asociācijas (ATP) rangu tabulā Gulbis šonedēļ ir 55.vietā, savukārt Falja ieņem 109. pozīciju. Pirms gada abi tenisisti tikās Losandželosas turnīrā, kur pārāks bija kolumbietis, bet iepriekš zemāka ranga cīņās pa vienai uzvarai bija katram pretendentam. Andrejevs reitingā ir 85.vietā, taču līdzšinējās cīņās pret Gulbi viņam ir pārsvars 2:1. Šogad Gulbis Andrejevu gan uzvarēja Sidnejas turnīrā.

Sevastova līdz šim pēdējo reizi kādā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) turnīra spēlē uzvarēja martā Indianvelsā, kad aizkļuva līdz otrajai kārtai, taču pret 20 gadu veco Vilu viņa bija izteiktas favorītes lomā. WTA rangā 21 gadu vecā Sevastova ir 66.vietā, turpretim Vila ieņem 745.vietu. Kopš marta Sevastova ir piedzīvoja astoņu zaudējumu sēriju.

Lai iekļūtu Cincinati turnīra pamatkārtā Sevastovai jāpieveic Nikulesku, kura WTA rangā ir 59.vietā. Sevastovas rēķinā jau ir viena uzvara pār Nikulesku, kas tika gūta 2010.gadā.

Cincinati "Masters" turnīra balvu fonds ir 2,6 miljoni dolāru, savukārt sievietes WTA turnīrā cīnīsies par 2,05 miljonu dolāru balvu fondu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!