Foto: stock.xchng
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra – Austrālijas atklātā čempionāta – pirmajā spēlē tiksies ar vācieti Benjaminu Bekeru, bet Anastasijai Sevastovai sieviešu vienspēlēs būs jātiekas ar slovēnieti Poloņu Hercogu, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Gulbis, kurš turnīrā izlikts ar 24.numuru un arī pasaules ranga atrodas ar 24.vietā, līdz šim ar Vācijas tenisistu augstākā līmeņa turnīros nav ticies. 29 gadus vecais vācietis ATP pasaules rangā ieņem 55.vietu.

Gulbis ceturto reizi spēlēs "Australian Open". 2008. un 2010.gados viņš zaudēja jau pirmajā kārtā, bet 2009.gadā izstājās otrajā kārtā. Līdzīgi Melburnas tenisa kortos ir veicies līdz šim arī Bekeram, kurš 2007. un 2008. gados zaudēja jau pirmajā spēlē, bet pagājušajā gadā tika līdz otrajai kārtai.

"Australian Open" otrajā kārtā Gulbja un Bekera spēles uzvarētājs tiksies ukraini Aleksandru Dolgopolovu vai Kazahstānas pārstāvi Mihailu Kukuškinu, savukārt trešajā kārtā šajā zarā pretī var stāties pazīstamais francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, kurš izlikts ar 13. numuru.

Tikmēr sieviešu sacensībās Sevastovai būs jāspēlē pret pasaules rangā līdzās esošo Hercogu. Latvijas labākā tenisiste pasaules rangā ieņem 45.vietu, bet Slovēnijas tenisiste atrodas divas pozīcijas zemāk. Augtākā līmeņa turnīros tenisistes savā starpā tikušās vienu reizi – 2009.gadā Itālijā, Kuneo turnīrā Sevastova zaudēja ar 4-6, 3-6.

Sevastova otro reizi spēlēs "Australian Open" pamatturnīrā. Pagājušajā gadā viņa zaudēja jau pirmajā kārtā. Arī Slovēnijas tenisiste pamatturnīrā debitēja pērn, kad tika līdz otrajai kārtai.

Sevastovas un Hercogas spēles uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar Janīnu Vikmaijeri (izlikta ar 21. numuru) vai austrālieti Džarmilu Grotu. Savukārt trešajā kārtā šajā izlozes zarā kā spēcīgākā ir francūziete Mariona Bartoli.

2011.gada Austrālijas atklātais tenisa čempionāts sāksies svētdien, 17. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!