Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošie tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova jaunākajā ATP un WTA rangā ir zaudējuši vēl vairākas pozīcijas – Gulbis noslīdējis no 81. uz 84. pozīciju, bet Sevastova zaudējusi astoņas vietas un ir 67. vietā.

No Latvijas tenisistiem vienīgais, kurš aizvadītās nedēļas laikā ir uzlabojis savu situāciju ATP rangā, ir Adrians Žguns, kurš pakāpies par piecām vietām un atrodas 752. pozīcijā. Lielākais zaudējums Andim Juškam, kurš noslīdējis par 26 pozīcijām un tagad ir 422. vietā. Vienu pozīciju zaudējuši Kārlis Lejnieks (433. vieta) un Deniss Pavlovs (510. vieta), bet četras vietas zemāk ir Miķelis Lībietis (1418. vieta) un Atrūra Kazijevs (1748. vieta).

ATP ranga līderu sarakstā bez nozīmīgām izmaiņām – līderis joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, arī sekojošie astoņi tenisisti saglabājuši savas vietas. Vienīgā izmaiņa – labāko desmitniekā iekļuvis spānis Nikolass Almagro, kurš pakāpies par četrām pozīcijām.

Sieviešu tenisa rangā pārējās Latvijas sportistes ir uzlabojušas savu situāciju – Diāna Marcinkēviča pakāpusies par trim pozīcijām uz 414. vietu, Līga Dekmeijere pacēlusies par vienu pozīciju uz 676. vietu, bet Līnai Lilaikītei kāpums par trim vietām uz 1097. pozīciju.

Arī sieviešu ranga augšgalā izmaiņu nav, savas pozīcijas ir saglabājušas pirmās 15 sportistes, pirmo vietu joprojām paturot dānietei Karolīnai Vozņacki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!