Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP tenisa rangu tabulā ir pakāpies par trim pozīcijām un ieņem 31. vietu, bet Anastasija Sevastova WTA rangā ir saglabājusi 38.pozīciju.

Pēc uzvaras Indianvelsas tenisa turnīrā uz otro vietu pasaules labāko tenisistu rangā ir pakāpies serbs Novāks Džokovičš, kurš šosezon ir uzvarējis visās 18 spēlēs. Uz trešo pozīciju līdz ar to ir noslīdējis šveicietis Rodžers Federers, bet pirmās raketes godu joprojām saglabā spānis Rafaels Nadals.

No Latvijas tenisistiem tikai Gulbim un Andim Juškam ir izdevies uzlabot savu situāciju ATP rangā – arī Juška ir pakāpies par trim pozīcijām un ir 370. vietā. Kārlis Lejnieks ir zaudējis vienu vietu un atrodas 363. pozīcijā, Deniss Pavlovs noslīdējis par astoņām vietām uz 539. vietu, Adrians Žguns zaudējis vienu pozīciju (753. vieta), bet Miķelis Lībietis – sešas (1371. vieta).

WTA sieviešu rangā Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova ir saglabājusi 38. pozīciju, arī līderu trijniekā bez izmaiņām – pirmā ir Karolīna Vozņacki, otrā Kima Klijstersa, trešā – Vera Zvonarjova.

Diāna Marcinkēviča pakāpusies par vienu pozīciju un ir 553. vietā, kāpums par sešām vietām uz 1076. pozīciju Linai Lileikitei, arī Jūlijai Kuļibaba uzlabojusi savu situāciju WTA rangā, paceļoties uz 1151. vietu. Divas pozīcijas ir zaudējusi Līga Dekmeijere, kura tagad atrodas 620. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!