Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ar uzvaru otrdien iesāka Montekarlo "Masters Series" turnīru, nervozā cīņā ar 4-6, 6-2, 6-3 pārspējot amerikāņu milzi Džonu Isneru.

Lai salauztu ASV tenisista pretestību, Gulbim bija nepieciešamas nepilnas divas stundas.

Tagad turnīra otrajā kārtā Gulbis tiksies ar argentīnieti Huanu Monako, kurš pasaules rangā ieņem 20.vietu un turnīrā izlikts ar 14.numuru. Šī spēle risināsies jau trešdien.


Gulbis labi iesāka maču, "sausā" uzvarēja pirmo geimu un otrajā geimā ieguva trīskāršo breikbumbu. Taču Isners, izmantojot savu spēcīgāko "ieroci" – servi, izglābās grūtajā situācijā un uzvarēja geimu. Mača turpinājums bija diezgan negaidīts, jo Gulbis pazaudēja spēles ritmu, ļāva Isneram diktēt cīņas gaitu, tādējādi divreiz zaudēja savus serves geimus. Pēc nonākšanas zaudētājos ar 1-4, Gulbis atguvās, lauza pretinieka servi un vēlāk bija tuvu arī otram "breikam", taču Isners atkal "ieslēdza" savu servi. Pirmā seta desmitajā geimā Gulbis bija tuvu breikbumbai, taču kļūdījās un tad Isners uzvarēja nākamajā izspēlē, uzvarot arī pirmajā setā ar 6-4.

Otrais sets iesākās līdzīgā cīņā, bet lūzums setā bija pēc piektā geima, kad Isners palūdza medicīnisko palīdzību. Amerikāņu milzis spēli turpināja, taču tagad laukumā jau pilnībā dominēja Gulbis, kurš viegli uzvarēja nākamos trīs geimus, svinot panākumu arī otrajā setā.

Uzņēmis labu ritmu, Gulbis izšķirošā seta sākumā lauza pretinieka servi un ātri izvirzījās vadībā ar 3-0. Lai gan brīžiem izspēlēs šķita, ka Isneram sāk zust spēki un tūlīt amerikānis burtiski "salūzīs", tomēr tas nenotika. Gulbim bija vairākas iespējas paņemt vēlreiz pretinieka servi, taču tās netika izmantotas. Nelielā Gulbja atslābināšanās gan nebija pietiekama, lai Isners spētu lauzt spēles gaitu, un latvietis droši nosargāja pārsvaru, gūstot panākumu visā mačā.

Par Montekarlo "Masters Series" turnīra pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 45 ieskaites puntus ATP rangā.

ATP pasaules rangā Gulbis šobrīd ieņem 56.vietu, bet Isners atrodas 23.vietā. Isners uz turnīru Monako ieradās pēdējā brīdī, jo vēl naktī uz pirmdienu aizvadīja Hjūstonas turnīra finālu, kurā ar 6-3, 7-5 pieveica spāni Nikolasu Almagro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!