Foto: AFP/Scanpix

Barselonas ATP sērijas turnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā otrdien iekļuva Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš otrās kārtas mačā pieveica turnīra 12.numuru, spāni Fernando Verdasko.

Nepilnu pusotru stundu ilgajā cīņā Gulbis uzvarēja bez liekas nervozēšanas ar 6-3, 6-4, un kā pirmais iekļuva Barselonas turnīra trešajā kārtā.

Portāls "Delfi" piedāvāja lasītājiem teksta tiešraidē sekot līdzi Gulbja un Verdasko spēlei.

Par kvalifikācijas un pamatsacensības pirmo divu kārtu pārvarēšanu Gulbis ir nopelnījis 55 ieskaites punktus, kas ļaus vinam nākamnedēļ atgriezties ATP pasaules ranga TOP 50.

Atšķirībā no pirmās kārtas spēles, šoreiz Gulbis daudz nopietnāk aizvadīja spēli un nespēlēja tik atraisīti, tādējādi arī mazāk kļūdoties. Pirmajā setā Gulbis ceturtajā geimā saasināja situāciju, panāca "breikpunktu" un ar pirmo izdevību arī lauza Verdasko servi. Kā vēlāk izrādījās, tas bija izšķirošais brīdis pirmajā setā, jo turpinājumā tenisisti paņēma savas serves. Nervozs bija pirmā seta devītais geims, kad Verdasko panāca "breikpunktu", taču Gulbis to atspēlēja un pēc brīža pēc spāņa kļūmes uzvarēja setu.

Otrajā setā ceturtajā geimā Verdasko neizmantojas divas iespējas lauzt Gulbja servi, bet Latvijas tenisists savu izdevību izmantoja devītajā geimā. Šajā geimā Gulbis, spēlējot droši, panāca dubulto breikpunktu, vienu punktu Verdasko gan atspēlēja, bet tad spānis kļūdījās, ļaujot Gulbim izvirzīties vadībā ar 5-4. Desmitajā geimā Gulbis neļāva Verdasko saasināt spēli, ātri panāca dubulto mačbumbu un pēc labas serves triumfēja mačā.

Tagad nākamajā kārtā Gulbis tiksies ar turnīra piekto numuru Milošu Raoniču vai francūzi Eduardu Rožē-Vaselīnu.

Atgādinām, ka Barselonas turnīru Gulbis sāka no kvalifikācijas, kurā uzvarēja divās spēlēs un iekļuva pamatturnīrā. Pirmās kārtas spēlē Gulbis pirmdien nervozā cīņā ar 7-6 (7:4), 6-2 pieveica Radeku Štepaneku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!