Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis otrdien Roterdamas 500 punktu ATP sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja Rumānijas pārstāvi Mariusu Copilu.

Gan Gulbis, gan Copils šī turnīra kvalifikācijā piedzīvoja zaudējumus, bet pamatturnīrā tika kā "laimīgie zaudētāji", jo citi tenisisti pēdējā brīdī atteicās no dalības.

Gulbis pirmajā setā divreiz lauza pretinieka servi un diezgan droši izvirzījās vadībā, bet otrajā setā latvietis neizmantoja vairākas breika iespējas. Taču desmitajā geimā viņam ar ceturto breikbumbu izdevās lauzt pretinieka servi un izcīnīt uzvaru mačā.

Gulbis ATP rangā šonedēļ ieņem 84. vietu, bet Copils atrodams 72.pozīcijā. Abiem tenisistiem šī bija otrā savstarpējā spēle ATP tūrē, un 2016. gadā Brisbenas turnīra kvalifikācijā Gulbis Copilu uzvarēja ar 6-4, 6-2.

Gulbis par turnīra otrās kārtas sasniegšanu nopelnīja 45 pasaules ranga punktus. Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar turnīra galveno favorītu un pasaules ranga septīto numuru Kei Nišikori no Japānas vai francūzi Pjēru Igo Ebēru, kurš rangā ir 36.pozīcijā.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!