Foto: LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis vēlas triumfēt Krievijā notiekošajā Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, jo šajā valstī jūtas gandrīz kā mājas, bet ceturtā daļa no viņa asinīm ir krievu izcelsmes, izteicies sportists.

Kā ziņots, Gulbis sacensību pusfināla mačā sestdien ar rezultātu 6-3, 6-3 uzvarēja Mihalu Pšišesniju no Polijas. Līdz ar to latvietis ceturto reizi karjerā sasniedzis ATP raudzes turnīra finālu. Tajā latvietim vajadzēs spēkoties ar spāni Giljermo Garsiju-Lopesu, kurš pusfinālā ar 6-1, 6-1 sagrāva Žuau Sousu no Portugāles.

"Šonakt slikti gulēju, tāpēc mača sākumā centos sevi uzmundrināt. Vēlējos izjust papildu adrenalīnu," Gulbja teikto citē Krievijas mediji. "Tas izdevās, jo kopumā uz korta jutos labāk nekā visās iepriekšējās turnīra dienās. Uz šī korta jūtos ļoti komfortabli, lai arī spēlēju ne īsti to tenisu, pie kāda esmu pieradis."

"Man būtu svarīgi uzvarēt turnīrā Krievijā. Galu galā, ceturtā daļa no manām asinīm ir krievu izcelsmes, es brīvi runāju un lasu krievu valodā un jūtos šeit gandrīz kā mājās," izcēla Gulbis. "Savulaik man bija vieglāk spēlēt turnīros Ziemeļamerikā. Aizbrauc uz mēnesi prom un vari domāt tikai par tenisu. Spēlējot Eiropā, ik pa laikam galvā pavīd doma, ka zaudēšu un varēšu paciemoties mājās. Tas, protams, novērš uzmanību."

"Ir svarīgi, lai līdzjutējiem būtu interesanti vērot manu spēli. Tajā pašā laikā apzinos, ka lielu daļu maču esmu zaudējis, spēlējot skaistu tenisu. Tagad vēlos arī uzvarēt nesmukā spēlē," piebilda latvietis.

Gulbis šo gadu aizvada sekmīgi un ATP rangā pašlaik ieņem 36.vietu, bet turnīrā izlikts ar sesto numuru. Par fināla sasniegšanu latvietis ticis pie 150 ATP vienspēļu ranga punktiem.

Pagājušajā nedēļā Gulbis Latvijas izlases rindās Rīgā sacentās pret Somijas komandu, palīdzot mājiniekiem izcīnīt vietu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā. Gulbis uzvarēja abās aizvadītajās vienspēlēs, kā arī dubultspēlē, kur viņa pārinieks bija Miķelis Lībietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!