Foto: EPA/LETA
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Nicas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā ceturtdien ar 1-6, 4-6 piekāpās turnīra otrajai raketei Tomašam Berdiham no Čehijas.

Berdihs Gulbja servi lauza jau trešajā geimā, to pašu paveicot arī pirmā seta izskaņā. Pēdējā geimā Berdihs Gulbim neļāva izcīnīt nevienu punktu, pārliecinoši uzvarot pirmajā setā. Gulbis pirmajā setā neprata atspēlēt nevienu no divām breikbumbām.

Otro setu Gulbis uzsāka daudz pārliecinošāk, katrā geimā izrādot Berdiham pienācīgu pretestību. Viņa pūliņi tika atalgoti sestajā geimā, kad Gulbis lauza pretinieka servi, izvirzoties vadībā ar 4-2. Tiesa, jau nākamajā geimā smagā un ilgstošā cīņā latvietis savas pozīcijas bija spiests zaudēt, ļaujot Berdiham lauzt viņa servi. Līdzīgi saspringtā cīņā Bedrihs to pašu atkārtoja arī devītajā geimā, izvirzoties vadībā ar 5-4, bet vēlāk nodrošinot uzvaru mačā un vietu turnīra pusfinālā.

Spēles gaitā Gulbis atspēlēja desmit no kopumā 14 breikbumbām.

Jau ziņots, ka turnīra pirmās kārta spēlē Gulbis otrdien saspringtā cīņā ar 3-6, 6-3, 6-3 uzvarēja itāli Fabio Fonjīni, bet trešdien otrās kārtas mačā tikpat saspringtā duelī ar 6-3, 4-6, 6-3 pieveica uzbeku Denisu Istominu.

Dalību turnīrā Gulbis noslēdza ar 45 ATP vienspēļu ranga punktiem.

Nicas turnīram Gulbis pieteicās pēdējā brīdī, un pagājušās nedēļas piektdienas vakarā organizatori viņam nolēma piešķirt speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Savukārt Berdihs pašlaik ATP rangā ieņem sesto vietu, kas ir atkārtota augstākā pozīcija viņa karjerā.

Pirmā kārta čeham bija brīva, bet otrajā viņš ar 6-1, 6-4 pārliecinoši pārspēja francūzi Adrianu Manarīno.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā tikušies divas reizes - 2009.gada Vašingtonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas spēlē Gulbis zaudēja ar 2-6, 6-7 (6:8), bet pagājušā gada Memfisas "ATP World Tour 500" turnīra ceturdaļfināla mačā, cīnoties ar veselības problēmām, revanšējās ar rezultātu 3-6, 6-3, 7-6 (7:3).

Turnīra pusfinālā Berdihs mērosies spēkiem ar spāni Nikolasu Almagro, kurš turnīrā izlikts ar trešo numuru.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā nedēļā turnīros nepiedalījās, tāpēc ATP ranga punkti viņam nebija jāaizstāv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!