Foto: EPA/LETA
Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis Sinsinati "Masters 1000" sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensību pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 3-6, 6-7 (3:7) zaudēja horvātam Ivanam Dodidžam.

Pirmā seta ceturtajā geimā Dodidžam izdevās lauzt pretinieka servi, ar ko bija pietiekami, lai iegūto pārsvaru novestu līdz uzvarai setā. Savukārt Gulbis pirmajā setā nespēja izmantot nevienu no trim breikbumbām.

Otrā seta sākumā cīņa bija līdzīga, bet sestajā geimā Gulbim izdevās lauzt pretinieka servi, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 4-2. Jau nākamajā geimā Dodidžs atbildēja ar to pašu, turklāt neļāva latvietim izcīnīt nevienu punktu. 11.geimā Gulbim izdevās atspēlēt divas breikbumbas, bet turpinājumā uzvarēja servētāji, līdz ar to seta uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams taibreiks.

Tomēr jau papildgeima sākumā Gulbis ātri nonāca zaudētājos ar 1-4, turpinājumā nespējot lauzt cīņas gaitu sev par labu.

Kā ziņots, Gubis, kurš ATP pasaules rangā ieņem 48.pozīciju, pamatsacensībās iekļuva, pārvarot divas kvalifikācijas turnīra kārtas. Vispirms viņš ar 3-6, 6-1, 6-2 pieveica Kolumbijas tenisistu Alehandro Falju, kuram rangā 103.pozīcija, bet izšķirošajā cīņā latvietis ar 6-2, 4-6, 6-3 uzvarēja krievu Igoru Andrejevu, kurš rangā atrodas 81.vietā.

Savukārt Dodidžs ATP rangā ieņem 36.pozīciju. Zīmīgi, ka Monreālas "Masters 1000" turnīra otrās kārtas cīņā horvāts pagājušajā nedēļā ar rezultātu 1-6, 7-6 (7:5), 7-6 (7:5) spēja pieveikt pazīstamo spāni Rafaelu Nadalu.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies vienu reizi, kad 2009.gada Zagrebas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-4 pārāks bija Dodidžs.

Par iekļūšanu pamatturnīrā Gulbis nopelnīja 25 ATP ranga punktus.

Otrajā kārtā Dodidžs tiksies ar francūzi Gaelu Monfisu, kurš izlikts ar sesto numuru.

Pagājušā gada Sinsinati "Masters 1000" turnīrā Gulbis sasniedza astotdaļfinālu, kas nozīmē, ka šoreiz viņam bija jāaizstāv toreiz nopelnītie 90 ranga punkti.

Pagājušajā nedēļā notikušajā Monreālas "Masters 1000" jeb "Rogers Cup" turnīra trešās kārtas cīņā Gulbis ar 6-4, 3-6, 4-6 piekāpās turnīra sestajai raketei Mārdijam Fišam no ASV, pārtraucot septiņu uzvaru sēriju, kuras laikā viņš triumfēja Losandželosas "ATP World Tour 250" turnīrā, izcīnot otro ATP titulu karjerā.

Sinsinati WTA "Premier" turnīra otro kvalifikācijas kārtu nepārvarēja Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!