Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Sofijas 250 punktu ATP turnīra pamatsacensībās otrdien piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

ATP rangā 199. vietā esošais Gulbis ar rezultātu 3-6, 7-6 (7:2), 3-6 zaudēja serbam Viktoram Troickim, kurš rangā atrodams 67. vietā.

Gulbim neveiksmīgs izvērtās spēles sākums, jo viņš ātri zaudēja savas serves geimu un nonāca iedzinējos ar 0-3. Turpinājumā latvietim neizdevās iegūt breika iespējas, un Troickis pirmo setu noslēdza ar rezultātu 6-3. Otrajā setā cīņa ritēja ļoti līdzīgā cīņā, un neviens no tenisistiem pretiniekam nedeva iespēju lauzt servi. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Gulbis darbojās pārliecinošāk, uzvarot ar 7:2.

Trešā seta ievadā Gulbis atspēlēja trīs breikbumbas un izlīdzināja rezultātu 1-1, bet ceturtajā geimā Troickis atkal izdarīja spiedienu uz Gulbi. Latvietis izšķirošā brīdī pieļāva dubultkļūdu un zaudēja serves geimu, nonākot iedzinējos ar 1-3. Gulbim šajā mačā tā arī neizdevās ne reizi lauzt pretinieka servi, un viņš piedzīvoja zaudējumu.

Gulbim un Troickim šī bija otrā savstarpēja spēle ATP tūrē, un tagad abi uzvaras dala uz pusēm.

Gulbis Sofijas turnīrā pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas. Pirmajā kvalifikācijas kārtā ar rezultātu 6-7 (5:7), 7-6 (7:2), 7-6 (7:2) dramatiskā cīņā pieveica itāli Lorenco Sonego, kurš pasaulē ieņem 173.vietu, bet pēc tam ar 6-4, 6-1 pārspēja kvalifikācijas turnīra galveno favorītu un ATP ranga 72. numuru Florianu Maieru no Vācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!