Foto: AFP/Scanpix
Franču tenisists Gaels Monfiss Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā pret čehu Tomašu Berdihu fiziski un emocionāli kortā atstājis visu, ko varējis sniegt, uzsvēris sportists.

Īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušais Monfiss pirmdien turnīra pirmās kārtas mačā ar 7-6 (10:8), 6-4, 6-7 (3:7), 6-7 (4:7), 7-5 uzvarēja sacensību piekto raketi Berdihu, bet otrajā kārtā viņa pretinieks būs Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis.

"Šis man ir unikāls brīdis, jo jau sen neesmu uzvarējis šāda līmeņa mačos," izteicies Monfiss, kurš tikai nesen atkopies no smaga ceļgala savainojuma. "Fiziski un emocionāli sevi ilgi nebiju tā tukšojis. Šis noteikti bija viens no maniem labākajiem sniegumiem šajā turnīrā."

"Visa mača garumā centos saglabāt ticību savos spēkos. Visas pārvarētās grūtības mani padarīja spēcīgāku," piebildis francūzis, kurš ATP rangā pašlaik ieņem tikai 81.vietu. "Šis turnīrs ir apveltīts ar īpašu maģiju, kas ļauj man dažkārt demonstrēt sniegumu, par kādu neuzdrīkstētos pat sapņot."

"Šis bija lielisks panākums, taču tā bija tikai pirmā kārta. Uzvarot izsētu tenisistu, ir iespējams atvieglot tālāko turnīra "zaru", taču šoreiz arī otrā kārta pret Gulbi būs smaga," uzskata Monfiss.

Monfiss, kura augstākais panākums ATP rangā ir septītā vieta 2011.gada jūlijā, pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz dzimtenē notiekošā Nicas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam.

Gulbis ar Monfisu līdz šim savā karjerā nav ticies.

Gulbis Francijas atklātajā čempionātā startē septīto reizi karjerā. Ja 2008.gadā Gulbis aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā vien saspringtā trīs setu cīņā piekāpās Novākam Džokovičam, pārējās reizes viņš nav ticis tālāk par otro kārtu, turklāt pēdējos trijos gados zaudēja jau pirmajā mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!