Foto: F64
Latvijas tenisists Ernests Gulbis Dubaijas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas mačā spēkosies ar ukraini Serhiju Stahovski.

Stahovskis pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 6-4, 6-2 pārliecinoši apspēlēja mājinieku Omāru Avadī, kurš dalībai turnīrā bija saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card", bet ATP rangā patlaban atrodas tikai 1112.vietā.

Aizvadītajā cīņā šaubu par ATP ranga 43.vietā esošā Stahovska pārākumu nebija ne mirkli. Pirmajā setā ukrainis divas reizes lauza pretinieka servi, bet otrajā setā Stahovskis savu pretinieka servi lauza trīs reizes, svinot pārliecinošu uzvaru.

Gulbja un Stahovska otrās kārtas mačs, iespējams, risināsies trešdien.

Ceturtdaļfinālā šī pāra spēcīgākajam tenisistam var sanākt spēkošanās ar ATP ranga otrās vietas īpašnieku šveicieti Rodžeru Federeru, kurš šajā turnīrā izlikts ar pirmo numuru. Tiesa, Federers vēl nav izspēlējis pirmās kārtas maču ar indieti Somdevu Devarmanu.

Iepriekš Gulbis ar Stahovski ticies divas reizes. 2007.gada Francijas pilsētas Bezansonas "Challenger" sērijas turnīra otrās kārtas mačā latvietis uzvarēja ar 3-6, 7-6 (7:3), 6-2, bet šī gada Sidnejas "ATP World Tour 250" turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis svinēja uzvaru ar 6-4, 6-4.

Kā ziņots, Gulbis ATP rangā šobrīd ieņem 24.vietu un Dubaijas turnīrā izlikts ar astoto numuru. Pirmās kārtas mačā latvietis pirmdien ar 6-3, 6-4 pieveica vācieti Mihaelu Berreru, kurš ATP rangā ieņem 70.pozīciju, bet dalībai turnīrā bija saņēmis "wild card".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!