Foto: AP/Scanpix/LETA
Planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Simona Halepa sestdien Austrālijas atklātā čempionāta trešās kārtas mačā atspēlēja trīs mačbumbas un pārspēja amerikānieti Lorēnu Deivisu, kamēr vāciete Angelika Kerbere divu kādreizējo ranga līderu cīņā apspēlēja krievieti Mariju Šarapovu.

Rumāniete Halepa gandrīz četru stundu cīņā WTA ranga 76.vietas īpašnieci Deivisu pārspēja ar rezultātu 4-6, 6-4, 15-13.

Trešajā setā, kas ilga gandrīz divarpus stundas, uzvarētāja tika noskaidrota tikai 28.geimā. Tuvu uzvarai bija amerikāniete, kas 22.geimā tika pie trim mačbumbām, taču nevienu no tām nerealizēja.

"Esmu gandrīz pagalam. Nejūtu vairs savus muskuļus un potītes," pēc dueļa atzina Halepa.

Zīmīgi, ka Halepa iepriekšējos divos Austrālijas atklātajos čempionātos bija piedzīvojusi zaudējumus pirmajā kārtā.

Halepa astotdaļfinālā tiksies ar ranga 72.pozīcijas īpašnieci Naomi Osaku no Japānas, kura trešajā kārtā negaidīti ar rezultātu 6-4, 6-2 apspēlēja austrālieti Ešliju Bārtiju, kura rangā atrodama 17.vietā.

Tikmēr divu kādreizējo ranga līderu duelī Kerbere ar rezultātu 6-1, 6-3 pārspēja Šarapovu, kura otrajā kārtā uzvarēja Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

Kerbere, kura pērnā gada sākumā bija ranga līdere, šobrīd ieņem 16.pozīciju, kamēr Šarapova atrodama 48.vietā.

Mačs norisinājās Roda Leivera vārdā nosauktajā kortā, kurā Kerbere 2016.gada finālā pārspēja amerikānieti Serēnu Viljamsu.

"Šis korts ir man īpašs, centos izbaudīt katru punktu. Zināju, ka būs smagi. Marija ir īsta čempione, taču es centos spēlēt savu spēli," pēc panākuma teica Kerbere.

Astotdaļfinālā Kerbere tiksies ar taivānieti Suveju Sje, kura WTA rangā atrodama 88.pozīcijā. Taivānas tenisiste trešajā kārtā ar rezultātu 6-2, 7-5 apspēlēja polieti Agņešku Radvaņsku, kura rangā atrodama 35.pozīcijā.

Tāpat astotdaļfinālu sasniegusi planētas sestā rakete Karolīna Plīškova no Čehijas. Plīškova trešajā kārtā ar rezultātu 7-6 (8:6), 7-5 pārspēja savu tautieti Luciji Safāržovu, kura WTA rangā atrodama 29.vietā.

Plīškova astotdaļfinālā tiksies ar vēl vienu savu tautieti Barboru Strīcovu, kura WTA rangā atrodama 24.vietā. Strīcova trešajā kārtā ar 6-2, 6-3 apspēlēja amerikānieti Bernardu Peru, kura rangā ieņem 123.vietu.

Nākamajā kārtā iekļuvusi arī planētas astotā rakete Karolīna Garsija no Francijas. Francūziete trešajā kārtā ar rezultātu 6-3, 5-7, 6-2 uzvarēja baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču, kura WTA rangā ieņem 56.pozīciju.

Garsijai astotdaļfinālā pretī stāsies amerikāniete Medisona Kīza, kura WTA rangā ieņem 20.pozīciju. Kīza trešajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-4 apspēlēja rumānieti Anu Bogdanu, kura rangā atrodama 104.pozīcijā.

Dāmu turnīrā Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko apstājās trešajā kārtā, kamēr valsts otrā rakete Sevastova nepārvarēja otro kārtu.

Neskatoties uz izstāšanos, Ostapenko joprojām saglabā labas izredzes nākamajā nedēļā pirmoreiz WTA rangā pakāpties uz sesto pozīciju, uz kuru pretendē arī Garsija, bet Sevastovai ir cerības pacelties uz 13.vietu, kas būtu arī viņas karjeras rekords.

Latvija šajā turnīrā ir pārstāvēta vēl, jo junioru sacensībās piedalās Daniela Vismane, kura meiteņu vienspēlēs sestdien pārvarēja pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!