Foto: AP/Scanpix/LETA

Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu sacensību finālā trešo reizi karjerā ceturtdien iekļuva pasaules ranga pašreizējā līdere Simona Halepa, kura līdz ar to arī saglabās pirmās raketes godu pēc "French Open".

Pusfinālā rumāniete ar 6-1, 6-4 pieveica spānieti Harvinju Mugurusu. Pirmo reizi Halepa finālā spēlēja 2014. gadā, kad piekāpās Marijai Šarapovai. Savukārt pērn finālā Halepa zaudēja Latvijas jaunajai tenisa zvaigznei Jeļenai Ostapenko.

Pirmajā setā Halepa ātri panāca 5-0 un bez lielām problēmām vēlāk uzvarēja ar 6-1. Otrajā setā sākumā Mugurusa lauza pretinieces servi, izvirzoties vadībā ar 3-1. Tomēr Halepa izlīdzināja rezultātu 4-4, bet tad svarīgā devītajā geimā ilgstošā cīņā atspēlēja trīs breikbumbas un izvirzījās vadībā ar 5-4. Turpinājumā Halepa "sausā" lauza pretinieces serves geimu un svinēja uzvaru visā mačā.

Tagad sestdien finālā Halepa, kas vēl ne reizi nav triumfējusi "Grand Slam" turnīros, tiksies ar Slouenu Stīvensu, kas otrā pusfinālā ar 6-4, 6-4 pieveica savu tautieti Medisonu Kīzu.

Stīvensa līdz šim spēlējusi vienā "Grand Slam" turnīra finālā - pērn viņa triumfēja savās mājās "US Open". Savukārt Parīzes kortos viņa līdz šim sešos piegājienos nebija tikusi tālāk par 1/8 finālu, bet tagad spēlēs finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!