Foto: AFP/Scanpix
Igaunijas vadošā tenisiste Kaija Kanepi sestdien izcīnīja otro uzvaru divu dienu laikā, sasniedzot Vimbldonas čempionāta sieviešu vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Trešās kārtas mačā Kanepi ar 6-2, 6-3 pārliecinoši pieveica amerikānieti Medisoni Kīzu.

2010.gadā Kanepi Vimbldonas turnīrā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet pārējos gados šī ir pirmā reize, kad viņa spējusi tikt tālāk par otro kārtu.

Ceturtajā kārtā Kanepi sagaidīs sacensības ar mājinieču galveno favorīti Loru Robsoni, kura sestdien kļuva par pirmo britu sportisti 15 gadu laikā, kas sasniegusi tik tālu dueta fāzi.

Robsone ar 1-6, 7-5, 6-3 pieveica Marinu Erakoviču no Jaunzēlandes.
Vēl uzvaras sestdien izcīnīja ar ceturto numuru izliktā poliete Agņeška Radvanska, sacensību astotais numurs Petra Kvitova no Čehijas, kā arī ar 11.numuru izliktā Roberta Vinči.

Savukārt neveiksmi cieta ar 14.numuru izliktā Samanta Stosura no Austrālijas, kura ar 4-6, 6-2, 6-1 piekāpās vācietei Sabīnei Lisicki.
Tikmēr vīriešu turnīrā ceturto kārtu sasniedzis šobrīd ATP ranga 130.vietā esošais polis Lukašs Kubots, kurš ar 6-1, 6-3, 6-4 pieveica ar 25.numuru izlikto francūzi Benuā Pēru.

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Kubots spēkosies ar francūzi Adrianu Manarino, kurš šobrīd ATP rangā atrodas vien 111.pozīcijā.

Tāpat ceturto kārtu negaidīti sasniedzis arī ATP ranga 80.vietā esošais Kenijs de Šepers no Francijas, kurš ar 6-4, 7-6 (10:8), 6-4 uzvarēja ar 22.numuru izlikto argentīnieti Huanu Monako.

Nākamajā mačā de Šepers tiksies ar spāni Fernando Verdasko, kurš sestdien no turnīra izslēdza latvieti Ernestu Gulbi.

Ja Kubots ceturto kārtu spēja sasniegt 2011.gadā, de Šepers tik tālu "Grand Slam" sacensībās nekad nav ticis.

Tāpat neveiksmi cieta kārtējais pasaules ranga pirmā desmitnieka tenisists. Ar devīto numuru izliktais Rišārs Gaskē ar 6-7 (7:9), 7-5, 5-7, 6-7 (5:7) piekāpās austrālietim Bernardam Tomičam, kurš ceturtdaļfinālu šajās sacensībās sasniedza 2011.gadā.

Zaudēja arī ar 12.numuru izliktais japānis Kei Nišikori, kurš piecos setos ar 3-6, 6-2, 6-7 (4:7), 6-1, 6-4 zaudēja itālim Andreasam Sepi.
Svētdien Vimbldonas čempionātā jau tradicionāli būs brīvdiena un sacensības turpināsies nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!