Foto: DELFI

ASV atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālā trešdien iekļuva itāliete Flavija Peneta, "Grand Slam" sacensību labāko četriniekā iekļūstot pirmo reizi karjerā.

Aizvadītajā ceturtdaļfināla mačā WTA ranga 83.vietas īpašniece ar 6-4, 6-1 negaidīti pārliecinoši uzvarēja sacensību desmito raketi un viņas tautieti Robertu Vinči.

Peneta 31 gada vecumā spēlēja savā ceturtajā šī turnīra ceturtdaļfinālā, bet nevienā citā "Grand Slam" turnīrā viņa nav tikusi tālāk par ceturto kārtu.

ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra vēsturē pusfinālā spējušas iekļūt tikai trīs tenisistes, kuras WTA rangā atradušās zemāk par Penetu.

Pusfinālā itāliete tiksies ar slovākieti Danielu Hantuhovu vai turnīra otro raketi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas, kuru ceturtdaļfināla cīņa sāksies naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika.

Pašlaik 30 gadus vecā Vinči ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu bija sasniegusi otro reizi pēc kārtas. Nevienā citā "Grand Slam" turnīrā viņa tik tālu nav tikusi.

Jāizceļ, ka Peneta šajā turnīrā vēl nav piedzīvojusi zaudējumu nevienā setā.

Kā ziņots, viens sieviešu turnīra pusfināla pāris jau ir noskaidrots. Tajā tiksies WTA ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV un ķīniete Na Li.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!