Foto: AP/Scanpix/LETA

Seškārtējais ATP sezonas noslēguma turnīra jeb "ATP World Tour Finals" uzvarētājs Rodžers Federers šī gada sacensībās apakšgrupu kārtā mērosies spēkiem ar Aleksandru Zverevu no Vācijas, horvātu Marinu Čiliču un amerikāni Džeku Soku.

Trešdien notika turnīra apakšgrupu izloze, kurā pasaules ranga vicelīderis Federers iekļuva Borisa Bekera vārdā nosauktajā grupā.

Tikmēr pasaules ranga līderis Rafaels Nadals, kurš iepriekšējā nedēļā Parīzes "Masters 1000" turnīrā guva kājas traumu, taču dara visu iespējamo, lai spētu piedalīties nākamnedēļ Londonā gaidāmajā turnīrā, iekļuva Pīta Samprasa vārdā nosauktajā grupā, kurā mērosies spēkiem ar austrieti Dominiku Tīmu, bulgāru Grigoru Dimitrovu un beļģi Dāvidu Gofēnu.

Interesanti, ka izloze, kura notika BBC Radio2 tiešraidē, aizkavējās par stundu, jo tajā bija plānota Bekera līdzdalība, bet viņš iekūlās satiksmes sastrēgumā, tāpēc radio nokļuva ar kavēšanos.

Federers ATP sezonas noslēguma turnīrā pirmo reizi uzvarēja 2003.gadā, gadu vēlāk panākumu atkārtojot. Tāpat viņš triumfēja 2006. un 2007.gada turnīros, bet pēdējos divus panākumus guva 2010. un 2011.gadā.

Tikmēr neviens cits no šī gada dalībniekiem šajās prestižajās sacensībās pie titula nav ticis. Divas reizes finālā spēlējis Nadals, taču pirms septiņiem gadiem viņš zaudēja Federeram, bet 2013.gadā piekāpās serbam Novākam Džokovičam.

Pērn turnīrā pirmo reizi triumfēja brits Endijs Marejs, bet vēl pirms tam četrus gadus pēc kārts uzvarēja Džokovičs, kuram kopā ir pieci šo sacensību uzvarētāja tituli.

Kā zināms, Marejs un Džokovičs veselības problēmu dēļ sezonas otro pusi izlaida, abiem šonedēļ izkrītot no pasaules ranga labāko desmitnieka.

Bez Federera un Nadala "ATP World Tour Finals" vēl spēlējuši Čiličs, Tīms un Gofēns, kuri turnīrā piedalījās arī pērn, bet ranga trešajam numuram Zverevam, kā arī Dimitrovam un Sokam šī būs debija šajās sacensībās.

Jau vēstīts, ka kā pēdējais šīm sacensībām svētdien kvalificējās Soks, kurš triumfēja Parīzes "Masters 1000" turnīrā. Šis panākums Sokam ļāva iekļūt arī pasaules ranga desmitniekā, kur viņš šonedēļ ieņem devīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!