Foto: F64

Par godu Latvijas tenisistu sasniegumiem valsts un pasaules mērogā, televīzijas kanāls LNT jau drīzumā demonstrēs dokumentālo filmu "Latvijas teniss".

Dokumentālā filma skatītājiem atklās Latvijas tenisa sporta dzīvi no pašiem pirmsākumiem līdz mūsdienām, ļaus ieraudzīt šī sporta veida burvību, un atklās vēl nezināmus faktus par leģendārām personībām kā treneri Augustu Mellupu un sportistu Ernestu Gulbi.

Dokumentālā filma Latvijas teniss kanāla LNT skatītājiem atklās daudz interesantu faktu par tenisa sporta dzīvi, kura pirmsākumi meklējami tālajā 1904.gadā. Dokumentālā filma "Latvijas teniss" atspoguļos izcilākos spēlētājus laika griežos, spilgtākās uzvaras un leģendārākos trenerus. LNT skatītājam būs iespēja izdzīvot tenisa sporta dzīvi dažādos laika posmos, ļaujot uz to paskatīties pavisam no cita skatu punkta. "Mūsu tenisa dzīve, nu jau gadsimtos mērāma, bijusi simtiem, pat tūkstošiem notikumu bagāta. Daudzi tenisisti ierakstījuši savu vārdu Latvijas sporta vēsturē, izcilākie – arī pasaules tenisa vēsturē. Mēs lepojamies ar viņiem visiem, kuri vairojuši un spodrinājuši mūsu tenisa slavu," saka Latvijas Tenisa savienības prezidents Juris Savickis.

Sporta dzīvi LNT dokumentālajā filmā "Latvijas teniss" atklās tādi leģendāri treneri kā Augusts Mellups, Guna Avena, Jānis Jansons, Zaiga Juška un Jānis Juška, kā arī izcilākie Latvijas tenisa spēlētāji Zaiga Jansone–Ivanova, Māris Rozentāls, Andis Fiļimonovs, Andis Juška, Deniss Pavlovs un visu laiku izcilākais Latvijas tenisa spēlētājs Ernests Gulbis, kura vārds pasaulē izskanējis visplašāk. Filmā "Latvijas teniss" skatītājiem tiks parādīta arī sporta klubu darbība dažādās Latvijas pilsētās, kā arī pausts redzējums par tenisa spēles burvību un iespējām, kādas paveras katram, kurš savā sirdī izjūt aicinājumu spēlēt tenisu.

Dokumentālo filmu būs iespējams vērot LNT kanālā 24.novembrī pulksten 16:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!