17 gadus vecais Latvijas tenisists Kārlis Ozoliņš pēc sekmīgā starta Austrālijas atklātā čempionāta junioru sacensībās ir apņēmības pilns palīdzēt Latvijas komandai Deivisa kausā, to sarunā ar portālu "Delfi" apliecināja pats jaunais sportists.

Plašāku rakstu par 17 gadus veco Ozoliņu, kurš janvāra beigās pārsteidza ar iekļūšanu "Australian Open" junioru sacensību vienspēļu pusfinālā un dubultspēļu finālā, lasiet šonedēļ portālā "Delfi".

Pagājušajā nedēļā Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks sarunā ar aģentūru LETA izteicās, ka marta gaidāmajā Deivisa kausa mačā pret Ēģiptas izlasi Ozoliņš varētu būt Latvijas vienības otrais numurs. "Neesam to vēl skaļi teikuši, bet domājam, ka Ozoliņš martā būs Latvijas izlases sastāvā dalībai Deivisa kausā. Pagaidām visu uzmanību veltām dāmām Federāciju kausā, bet pēc šī turnīra jau sāksim organizēties Lielupē gaidāmajam Deivisa kausam, kurā piedalīsies arī Ozoliņš. Ierindā būs arī Gulbis, bet Ozoliņam ir visas iespējas pacīnīties par otrā numura lomu," sacīja Lejnieks.

Ozoliņš portālam "Delfi" apstiprināja, ka piekristu dalībai, ja viņu aicinātu spēlēt Latvijas izlasē.

"Noteiktu piekristu, ja mani aicinās. Manus treniņus tas neietekmēs, jo tas laiks ir ieplānots. Ja aicinās, tad spēlēšu. Ja neaicinās, tad tajā laikā tāpat trenēšos tepat (Lielupes kortos). Tā nedēļa – 7-8 dienas – man ir ieplānota Latvijā. Neesam vēl runājuši (ar LTS), jo šobrīd ir Federācijas kauss," sacīja 17 gadus vecais tenisists.

Latvijas tenisisti marta pirmajā nedēļas nogalē Lielupē aizvadīs Deivisa kausa pasaules otrās grupas cīņu pret Ēģipti. Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas vīriešu tenisa spožākā zvaigzne Gulbis ir izteicis vēlmi pārstāvēt izlasi gaidāmajās spēlēs par iekļūšanu Pasaules otrās grupas pārspēlēs.

Latvijas izlasei pretī stāsies Ēģiptes valstsvienība, pret kuru pēdējo reizi tika spēlēts 2012.gadā. Pēc jaunā Deivisa kausa izspēles formāta Latvijas izlase šobrīd atrodas Pasaules otrajā grupā un uzvaras gadījumā septembrī cīnīsies izslēgšanas spēlēs par iekļūšanu pirmajā grupā.

Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017.gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums. Pret nākamo pretinieci Ēģipti Latvijas izlasei jau vienreiz ir izdevies izcīnīt panākumu - 2012.gadā Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis kaldināja uzvaru pār Ēģiptes tenisistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!