Olimpiskā čempione, slavenā krievu tenisiste Jeļena Dementjeva par sporta karjeras pabeigšanu esot izšķīrusies, jo vēloties ģimeni un bērnus, ziņo „Eurosport”.

Oktobra beigās Dementjeva „WTA Champiohsips” turnīrā Dohā šokēja ar negaidītu paziņojumu par sporta karjeras pārtraukšanu.

„Tā ir taisnība, ka es tuvākajā laikā gaidu izmaiņas manā personiskajā dzīvē,” Krievijas žurnālistiem pastāstījusi sportiste, kas allaž par savu privāto dzīvi runājusi izvairīgi. „Man jāatzīst, ka lēmumu aiziet no sporta lielā mērā pieņēmu tāpēc, ka vēlos izveidot ģimeni, gribu bērnus.”

Tenisiste ir saderināta ar krievu hokejistu Maksimu Afinogenovu, kurš Kontinentālajā Hokeja Līgā (KHL) pārstāv Pēterburgas SKA.

29 gadus vecā Dementjeva profesionālās tenisistes karjerā aizvadīja 12 gadus. Veiksmīgākais sportistei bija 2004. gads, kad viņa tika līdz "French Open" un "US Open" fināliem, taču karjeras laikā viņa tā arī nevienu "Grand Slam" titulu neieguva. Kopumā vienspēlēs viņa uzvarēja 16 WTA turnīros, WTA pasaules rangā visaugstākā bija trešā vieta, bet šobrīd pasaules rangā Dementjeva ir devītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!