Foto: F64

Latvijas tenisists Andis Juška sestdien piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu Bukarestes " ATP World Tour 250" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Šobrīd ATP ranga 389.vietā esošais Juška, kurš kvalifikācijā iekļuva kā pēdējais tenisists, ar rezultātu 1-6, 2-6 kapitulēja itālim Filipo Volandi, kurš rangā ieņem 110.numuru un kvalifikācijā bija izlikts ar trešo numuru.

Juškam, kurš ATP turnīram mēģināja kvalificēties pirmoreiz kopš 2010.gada Stokholmas sacensībām, šoreiz izloze nebija sekmīgākā, jo Volandri ir spēcīgs tieši uz māla seguma kortiem, kādos notiek Bukarestes turnīrs. Savukārt pašam Juškam māla korti nav mīļākie.

Jau no pirmajiem mača geimiem mačā izpaudās Volandri pārsvars. Sākotnēji itālis pārliecinoši paņēma savas serves geimu, bet turpinājumā ieguva četras breikbumbas pie Juškas serves, pēdējo no tām arī izmantojot. Turpinājumā Volandri uzvarēja vēl vairākos geimos, bet Juška pirmo punktu ieguva, kad jau atradās iedzinējos ar 0-5. Kopumā pirmajā setā Juška uzvarēja vien 14 izspēlēs.

Izteikts Volandri pārsvars bija arī otrā seta sākumā, kura pirmajā geimā Juška pie savas serves nespēja uzvarēt nevienā izspēlē. Nākamajā geimā Juška ieguva pirmo breikbumbu mačā, tomēr nespēja to izmantot. Turpinājumā jau cīņa ritēja līdzīgāk, tomēr tāpat pārliecinošāks bija itālis un tika pie uzvaras 55 minūšu laikā.

Līdz ar to Juška turnīru noslēdza bez ATP ranga punktu nopelnīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!