Foto: F64
Latvijas sieviešu tenisa izlase ar divām uzvarām sākusi Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas "play off" spēli pret Indiju.

Pirmajā Latvijas un Indijas duelī Ostapenko divarpus stundu ilgā cīņā ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5 pārspēja Indijas vadošo vienspēļu spēlētāju Ankitu Rainu.

Ostapenko pirmajā setā ne reizi neļāva pretiniecei uzvarēt savu serves geimu, taču arī pašai bija problēmas ar servēšanu. Viņa divas reizes zaudēja geimus pie savas serves, tomēr kopumā viņa kortā darbojās pārliecinošāk par Rainu.

Ostais sets jau ritēja pilnīgi citākāk. Raina lauza Ostapenko servi un panāca 2-0, bet Latvijas izlases spēlētāja atspēlējās no breika deficīta. Tomēr turpinājumā atkal indiete darbojās veiksmīgi un panāca 5-2. Ostapenko sūdzējās par muguras problēmām, tomēr vēlreiz prata atspēlēties, izlīdzinot rezultātu. Tomēr Raina vēlreiz spēja uzvarēt divus geimus pēc kārtas, panākot trešo setu.

Latvijas tenisiste pirms trešā seta pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, kurā fizioterapeits mēģināja atvieglot muguras sāpes. Izšķirošo setu Ostapenko iesāka ar pretinieces serves laušanu, bet mirkli vēlāk rezultāts jau bija 2-0. Tomēr nākamos trīs geimus uzvarēja Raina, tomēr turpinājumā ritēja ļoti sīva un dramatiska cīņa, kurā Ostapenko vajadzēja pamatīgi pacīnīties, lai nepieļautu sensacionālu spēles iznākumu. Taču mača noslēgumā Ostapenko uzvarēja trīs geimus pēc kārtas, kas ļāva gūt smagā cīņā izcīnītu uzvaru.

Ostapenko WTA rangā ierindojas 52. vietā, bet Indijas izlases vienspēļu līdere Ankita Raina atrodama 174. pozīcijā.

Otrajā mačā Anastasija Sevastova ar rezultātu 6-4, 6-0 pārspēja Karmanu Kauru Tandi.

Sevastova jau pirmajā geimā lauza pretinieces servi un diezgan pārliecinoši darbojās arī turpinājumā. Tandi gan pamanījās breiku atspēlēt un izlīdzināt rezultātu 4-4, taču Sevastova atkal palielināja jaudu un nākamos divus geimus uzvarēja.

Otrajā setā tenisiste no Liepājas atkal ātri lauza servi, bet tad atspēlēja trīs breikbumbas un nostiprināja vadību. Nākamos trīs geimus Sevastova uzvarēja "sausā", bet noslēgumā izdevās veiksmīgi servēt par uzvaru.

Sevastova šobrīd WTA rangā ierindojas 47. vietā, bet Tandi ieņem 621. vietu, bet savulaik bijusi pasaules 196. rakete.

Sestdien turpināsies Latvijas un Indijas duelis. Sevastova tiksies ar Rainu, bet pagaidām paredzēts, ka Ostapenko spēkosies ar Tandi. Tomēr Ostapenko nebija pārliecināta par spēlēšanu muguras sāpju dēļ.

Latvijas izlasē šajā mačā vēl ir Diāna Marcinkēviča (WTA 275.), Daniela Vismane (490.) un Patrīcija Špaka, kura neatrodas WTA rangā. Indijas komandas sastāvā vēl ir trīs "Grand Slam" trofejas dubultspēlēs izcīnījusī Sanija Mirza, Rutuja Bosale (WTA 419.) un Zēla Desai (WTA 568.).

Portāls "Delfi" piedāvāja maču teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu maču aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!