Foto: F64
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sestdien nodrošināja Latvijas izlasei panākumu Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas "play-off" duelī ar Indijas izlasi, dienas pirmajā vienspēlē uzvarot Ankitu Rainu.

Anastasija Sevastova (WTA 47.) ar rezultātu 6-0, 7-6 (7:4) pieveica Indijas vadošo vienspēļu spēlētāju Ankitu Rainu (WTA 174.).

Latvijas izlase pēc trim spēlēm ieguva vadību 3-0, kas nodrošina uzvaru visā duelī. Tādējādi nenotiks ceturtā vienspēle, kurā dalība formāli bija paredzēta savainotajai Jeļenai Ostapenko, bet abas valstsvienības vēlāk aizvadīja dubultspēli. Tajā Patrīcija Špaka un Daniela Vismane ar rezultātu 4-6, 7-5, 2:10 piekāpās Rutujai Bhosalei un Zēlai Desajai.

Līdz ar to, pēc četrām spēlēm rezultāts ir 3-1 Latvijas labā.

Lai gan trijos no pirmā seta geimiem rezultāts uz brīdi bija 40:40, Sevastova pietiekami pārliecinoši uzvarēja pirmo setu, neatdodot pretiniecei ne geimu. Latvijas tenisistes pārsvars tieši izpaudās ilgākās izspēlēs, liepājniecei izcīnot divreiz vairāk punktu nekā Rainai.

Tomēr otro setu mājiniece uzsāka, nonākot zaudētājos ar 0-3. Sevastova pēc pārtraukuma uz brīdi reabilitējās, taču atkal zaudēja serves geimu, Rainai panākot arī rezultātu 2-5.

Indijas tenisiste sev sarūpēja arī divas setbumbas, bet Sevastova spēja lauzt spēles gaitu. Latvijas tenisiste spēli gan noslēdza, nevajadzīgi sagādājot sev grūtības. Rezultātam esot 6-5, Sevastova zaudēja serves geimu, bet spēja pārspēt pretinieci taibreikā.

Ziņots, ka pirmajā Latvijas un Indijas duelī Jeļena Ostapenko divarpus stundu ilgā cīņā ar rezultātu 6-2, 5-7, 7-5 pārspēja Ankitu Rainu. Savukārt otrajā mačā Anastasija Sevastova ar rezultātu 6-4, 6-0 pārspēja Karmanu Kauru Tandi.

Portāls "Delfi" piedāvāja Anastasijas Sevastovas spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!