Foto: AFP/Scanpix

Ar uzvaru pār Milošu Raoniču pārsteigumu Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā piektdien sagādāja Austrālijas tenisists Niks Kirgis, kamēr sieviešu vienspēlēs pasaules pirmā rakete amerikāniete Serēna Viljamsa veiksmīgi izglābās no zaudējuma neizsētajai tenisistei Heterei Vatsonei.

Ar 26.numuru izliktais Kirgis ar 5-7, 7-5, 7-6 (7:3), 6-3 pārspēja kanādieti Raoniču, kuram sacensībās piešķirts septītais numurs.

"Uz mača beigām zaudēju koncentrēšanos, tomēr zināju, kāds ir mans spēles plāns, un realizēju to," pēc cīņas atzina Kirgis, kurš pērn, sākot sacensības no kvalifikācijas kārtas, aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kurā kapitulēja tieši Raoničam.

Nākamajā kārtā austrālietis tiksies ar sacensību 21.numuru Rišāru Gaskē no Francijas, kurš ar 6-3, 6-4, 6-4 apspēlēja ar 11.numuru izsēto bulgāru Grigoru Dimitrovu.

Līdz ar panākumiem Kirgis un Gaskē no turnīra izslēguši pagājušā gada pusfinālistus.

Arī ar Gaskē Kirgis tikās pagājušā gada Vimbldonas turnīrā, kad otrajā kārtā francūzis tika uzveikts piecos setos, lai gan pirmajos divos austrālietis piedzīvoja zaudējumu.

"Gaskē ir pieredzējis tenisists, kurš šodien aizvadīja labu cīņu. Tomēr es ne no viena nebaidos. Jūtu, ka spēlēju labāk nekā pērn. Turpināšu labi servēt un agresīvi spēlēt neatkarīgi no tā, pret kuru es aizvadu maču. Ja tā turpināšu, man ir labas izredzes," savu gaidāmo cīņu komentēja Kirgis.
Tikmēr pagājušā gada čempions, sacensību pirmais numurs serbs Novāks Džokovičs ar 6-3, 6-3, 6-3 pārspēja austrālieti Bernardu Tomiču, kurš izsēts ar 27.numuru.

Turnīra nākamajā kārtā Džokovičs spēkosies ar 14.numuru - Dienvidāfrikas tenisistu Kevinu Andersonu, kurš ar 6-4, 7-6 (8:6), 6-3 uzveica sacensību 24.numuru argentīnieti Leonardo Maijeru.

Tāpat nākamo kārtu sasniedza arī Francijas atklātā čempionāta uzvarētājs, sacensību ceturtais numurs šveicietis Stans Vavrinka, kurš ar 6-4, 6-3, 6-4 pieveica spāni Fernando Verdasko.

Ceturtajā kārtā Vavrinka spēkosies ar beļģi Dāvidu Gofēnu, kurš izlikts ar 16.numuru un trešajā kārtā ar 6-3, 6-4, 6-4 uzvarēja kiprieti Markosu Bagdati.

Kā zināms, Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis vīriešu pamatturnīru otrdien noslēdza jau pirmajā kārtā, kad bez lieliem pretargumentiem ar 6-7 (2:7), 3-6, 6-7 (3:7) piekāpās čeham Lukāšam Rosolam.

Savukārt no neveiksmes sieviešu vienspēļu trešajā kārtā piektdien izglābās pasaules pirmā rakete Serēna Viljamsa, kura 6-2, 4-6, 7-5 pārspēja turnīrā neizsēto Lielbritānijas tenisisti Heteri Vatsoni.

Izšķirošajā setā amerikāniete atradās iedzinējos ar 0-3, taču spēja lauzt cīņas gaitu un sasniegt turnīra ceturto kārtu, kurā tiksies ar savu māsu, sacensību 16.numuru Venusu Viljamsu.

Vecākā no māsām Viljamsām Venusa piektdien ar 6-3, 6-2 pārspēja serbieti Aleksandru Kruniču.

Tāpat turnīra ceturto kārtu piektdien sasniedza ar ceturto numuru izliktā Krievijas tenisiste Marija Šarapova, kura ar 6-4, 6-3 pārspēja sacensību 29.numuru rumānieti Irinu-Kamelija Begu.

Kā zināms, par pārsteigumu sieviešu vienspēļu turnīrā parūpējās Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura pirmajā kārtā ar 6-2, 6-0 sagrāva turnīra devīto raketi Karlu Svaresu Navarro no Spānijas. Savukārt otrajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 4-6, 5-7 piekāpās francūzietei Kristīnai Mladenovičai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!