Foto: AFP/Scanpix

Pašlaik 19 gadus vecais austrāliešu tenisists Niks Kirioss svētdien kļuva par trešo mājinieku pēc Patrika Raftera un Leitona Hjūita, kurš šajā gadsimtā spējis sasniegt Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Pašlaik ATP ranga 53.vietā esošais Kirioss aizvadītajā ceturtās kārtas mačā ar rezultātu 5-7, 4-6, 6-3, 7-6 (7:5), 8-6 pārspēja neizsēto itāli Andreasu Sepi, atgūstoties no zaudētiem pirmajiem diviem setiem un ceturtajā setā atspēlējot vienu mačbumbu.

Kirioss 2013.gadā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīra uzvarētāju, bet pērn sasniedza ceturtdaļfinālu Vimbldonas čempionātā.

Mājinieka pretinieks ceturtdaļfinālā būs ar sesto numuru izliktais brits Endijs Marejs, kurš ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-3, 7-5 pārspēja turnīra desmito raketi Grigoru Dimitrovu no Bulgārijas. Marejs šī turnīra ceturtdaļfinālu sasniedzis sesto reizi pēc kārtas.

Ceturtdaļfinālā svētdien iekļuva arī pērnā gada sacensību finālists un 2009.gada čempions Rafaels Nadals no Spānijas. Ar trešo numuru izliktais sportists ar 7-5, 6-1, 6-4 uzvarēja Kevinu Andersonu no DĀR.

Nadala nākamais pretinieks būs turnīra septītā rakete Tomāšs Berdihs no Čehijas, kurš ar 6-2, 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja mājinieku Bernardu Tomiču. Čehs sacensību labāko astoņniekā iekļuvis piekto reizi pēc kārtas.

Svētdien noskaidrojās divi ceturtdaļfināla pāri arī sieviešu vienspēļu sacensībās.

Ar otro numuru izliktā krieviete Marija Šarapova pārspēja turnīra 21.raketi Šuai Penu no Ķīnas, esot pārāka ar 6-3, 6-0. Šarapovas nākamā pretiniece būs ar septīto numuru izliktā Eižēnija Bušāra no Kanādas, kura ar 6-1, 5-7, 6-2 uzvarēja Irinu Begu no Rumānijas.

Šarapova šajā turnīrā uzvarēja 2008.gadā, bet pēc tam līdz finālam tikusi vēl vienīgi 2012.gadā. Savukārt Bušāra pasaules tenisa skatuvei sevi skaļi pieteica pērn, kad Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos aizkļuva līdz pusfinālam, bet Vimbldonas čempionātā spēlēja finālā.

Citviet turnīra trešā rakete Simona Halepa no Rumānijas ar 6-4, 6-2 uzvarēja beļģieti Janīnu Vikmeijeri, bet ar desmito numuru izliktā krieviete Jekaterina Makarova, kura kļuvusi par Halepas pretinieci ceturtdaļfinālā, ar 6-3, 6-2 pārspēja Jūliju Gērgesu no Vācijas.

Halepa šajā turnīrā līdz ceturtdaļfinālam tikusi otro reizi pēc kārtas, bet Makarova to paveikusi pēc gada pārtraukuma un kopumā trešo reizi karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!